Народното събрание вече над два часа не може да стартира

...
Народното събрание вече над два часа не може да стартира
Коментари Харесай

Два часа НС не можа да започне работа заради спорове по дневния ред

Народното заседание към този момент над два часа не може да започва работа.

Днешното съвещание стартира с смяна на дневния ред. Така вместо парламентарен надзор, ръководителят на Народно събрание Росен Желязков подложи на гласоподаване дневен ред от 10 точки. Той бе признат с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ И Движение за права и свободи. БСП, " Възраждане " и " ИТН " се оповестиха срещу.

Депутатите от Българска социалистическа партия вършат процедури, с които разместват точките от дневния ред, съобщи " Фокус ". Кристиан Вигенин предложи да се свика председателски съвет, на който да бъде одобрена стратегия за работа за днешния ден, с цел да може да стартира активността на Народното събрание. 

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия попита ръководителя Росен Желязков дали не се усеща неловко 10 точки да влязат в дневния ред, с които никой не е осведомен. " Ако имате някаква сделка да падне държавното управление, кажете го. Стойте си 160 индивида и оттеглете тези точки, с цел да срещнат народните представители. Недейте да вършиме подлога Народното събрание ", сподели той. 

Въпреки неспиращите оферти за разбъркване на точките, по-рано народните представители одобриха предлагането на Тошко Йорданов съвещанието да продължи до привършване на всички точки. 

Филип Станев от " ИТН " прикани ръководителя на Народното събрание да стартира да работи. Той изясни, че протичащото се през днешния ден води до ерозиране на двоерието на жителите в институцията на Народното събрание.

" Моята процедура господин ръководител е да гласуваме процедура под допуск на господин Слави Трифонов. Колеги видяхме, вместо да изпраща смс-и по чираците си, да пристигна тук и да се аргументира ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съгласно който няма потребност да се разменят точките от дневния ред.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР