Народното събрание ще заседава извънредно в петък, за да обсъди

...
Народното събрание ще заседава извънредно в петък, за да обсъди
Коментари Харесай

В петък парламентът гледа закона за отмяна на извънредното положение

Народното заседание ще заседава изключително в петък, с цел да разиска на първо четене законопроекта на държавното управление за ограниченията след изключителното състояние. По-рано през днешния ден измененията, заложени в закона за здравето, бяха импортирани в деловодството на Народното събрание, заяви БНР. 

С промените в закона за здравето се дава опция министърът на опазването на здравето да постанова посредством заповеди спомагателни противоепидемични ограничения. Предвижда се продължаващо деяние на обществените и стопански ограничения след 13-ти май, когато е краят на изключителното състояние. 

Заложено е удължение на периода на деяние на мярката 60/40 и разширение на еднократната помощ. Освен това се предлага двойно увеличение на неплатеният отпуск, който се зачита за застрахователен стаж, от 30 на 60 дни годишно.

С измененията в закона за здравето се вършат промени и в други нормативни актове. 

В Административно-процесуалния кодекс категорично се вкарва двумесечен период за разглеждане на оспорването на общия административен акт, публикуван в неотложни случаи и оборване на две инстнации. 

Предлага се също да няма външно оценяване на 4-ти и 10-ти клас.

Текстът беше показан в понеделник от министъра на финансите Владислав Горанов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР