Народното събрание ще изпълни своите ангажименти и ще приеме законите,

...
Народното събрание ще изпълни своите ангажименти и ще приеме законите,
Коментари Харесай

Росен Желязков: НС ще изпълни ангажиментите си за приемане на еврото в България

Народното събрание ще извърши своите задължения и ще одобри законите, които да подсигуряват нормативната база за приемане на еврото в съкратени периоди, сподели Росен Желязков, ръководител на Народното събрание, при откриването на полемика на тематика " Ролята на проведеното гражданско общество в процеса на присъединението на България към еврозоната ". Събитието е проведено от Икономическия и обществен съвет (ИСС) и се организира в Гранитната зала на Министерския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Дискусията през днешния ден ще сложи значими и взаимосвързани тематики – изборът на нашия политически път, приемането на еврото и ролята на гражданското общество и на ИСС като модератор за решение на тези значими въпроси, уточни Желязков. По думите му хората чакат причини, които предпоставят добре осведомено решение.

 

Няма нищо по-добро като образец от образеца на съседа, на тези, които са от " нашата рогозка ". Вървели сме дружно с Хърватия по трънливия път на приемането в Евросъюза и ще продължим да вървим дружно, сподели Желязков.

 

Ролята на ИСС е посланията и анализите от тази полемика да стигнат до всеки жител. Въпросът за приемането на еврото е надълбоко политически. Той е въпрос, като се стартира от неговите разграничителни и червени линии, които чертаят обособените субекти. Затова всяка антитеза, която е по-шумна, би трябвало да бъде умерено и аргументирано оборвана с тезата, част от която е тематика на днешната полемика, сподели ръководителят на Народното събрание.

 

Мисля, че в България има задоволително съществени причини и съществено болшинство от позиция на политическата структура, която дава убеденост, че в случай че осъществим всички критерии, ние бихме могли да се похвалим със завършването на тези значими евроинтеграционни процеси, израз на които е приемането на еврото, уточни още Росен Желязков.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР