Народното събрание ратифицира на две четения Споразумението за извършване на

...
Народното събрание ратифицира на две четения Споразумението за извършване на
Коментари Харесай

НС ратифицира споразумение, с което България става членка на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Народното заседание ратифицира на две четения Споразумението за осъществяване на стопански обзор, което прави страната ни формален член на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), заяви .

По време на дебатите ръководещи и съпротива влязоха в спор за това чии са заслугите за влизането на страната ни в по този начин наречения " Клуб на богатите ".

С присъединението към организацията България ще реализира засилено съдействие в разнообразни посоки, систематизирани в пътната карта по присъединението. Дейностите, които Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще извърши в интерес на България според съглашението са на стойност 800 хиляди евро и обгръщат интервала от 1 януари 2022 година до 31 декември 2023 година

Ратификацията провокира разногласия в пленарната зала.

От ГЕРБ акцентираха напъните на последното държавно управление на Борисов, с цел да се стигне до участието в клуба на богатите и настояха ръководещите да не си приписват заслугите за това.

Депутатът Атанас Михнев от " Продължаваме промяната " оспори политиката на ГЕРБ и цитира рекомендации от отчета на организацията, една от които е потребността от унищожаване на корупцията.
" Именно това ръководство, което не беше дейно. Така че " Продължаваме промяната " има една съществена цел и тя е да освободи страната ни от тези регулаторчета, агенцийки и подагенцийки, които в действителност са знак на превзетата страна. "

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев отвърна с образец за ръководство на държавното сдружение " Булгаргаз ".

" Това ли е транспарантната ви политика на ръководство на държавните сдружения – взехте шефа на частния медиатор " МЕТ " и го сложихте шеф на " Булгаргаз ". И сега, в който той става шеф на " Булгаргаз " почна да купува газ от личното си сдружение. Разбирате ли какво безсрамие е това. И да ми говорите вие тук за положително ръководство на държавните сдружения е срамотия, то е наглост ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР