Народното събрание прие окончателните текстове в законопроекта за горивата. Депутатите

...
Народното събрание прие окончателните текстове в законопроекта за горивата. Депутатите
Коментари Харесай

Депутатите приеха и последните текстове в законопроекта за горивата

Народното събрание одобри окончателните текстове в законопроекта за горивата.
Депутатите регламентираха санкциите и реда за лишаване на имущество и транспортни средства при открити нарушавания от търговците на горива. За осъществяване на активност без регистрация санкцията или имуществената глоба е от 25 хиляди до 250 хиляди лв. за всички действия по търговията с горива. При наново нарушаване санкциите скачат до 500 хиляди лв.. В случай на транспорт на горива без регистрация, транспортираните горива и транспортните средства ще се лишават в интерес на страната. Срещу тези текстове се оповестиха от Националния фронт за избавление на България.
Припомняме, че текстовете провокираха митинги измежду дребните търговци и аграрни производители, както и напрежение в коалиция " Обединени патриоти ". Макар да са измежду вносителите на плана, в този момент депутатите от НФСБ са измежду най-големите му критици. Те предвидиха, че може да се стигне до наказателна процедура на Европейска комисия против България.
Депутатите към този момент одобриха дефинитивно условието търговците на горива на дребно да имат уставен капитал и поръчителство от 20 000 лв., а за едрите търговци - капитал от 1 милион лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР