Народното събрание прие на второ гласуване законопроекта за изменение и

...
Народното събрание прие на второ гласуване законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

Народното събрание реши: Създава се Министерство на електронното управление

Народното заседание одобри на второ гласоподаване законопроекта за изменение и допълнение на Закона за електронно ръководство (ЗЕУ), с което се сътвори Министерство на електронното ръководство. Предстои издаване на декрет на президента Румен Радев за обнародването на ЗЕУ в Държавен вестник.

„ Ще построяваме нова визия на работещо електронно ръководство, на напълно друго политическо равнище. В наше лице има политическо водачество за въвеждането и ефикасното реализиране на политиката на е-управление в България “, сподели министър Божидар Божанов след гласуването на закона.

„ Оттук нататък отговорността е огромна, упованията са големи и имам вяра, че ще ги оправдаем. Предстои доста работа и се надявам в границите на 2022 година да имаме положителни резултати, с които да се похвалим “, добави министърът.

С признатите от депутатите промени и допълнения на ЗЕУ се закрива Държавна организация „ Електронно ръководство “ към Министерски съвет, като всички пълномощия се разпореждат на министъра на електронното ръководство.

Ликвидационна комисия, основана от Министерски съвет, в тримесечен период от влизането в действие на ЗЕУ, ще урежда връзките, свързани със закриването, в това число се разпорежда с активите, пасивите, регистрите, базите данни, архива, другите права и отговорности на закритата организация, както и урежда трудовите и служебните правни отношения на чиновниците.

Правоотношенията на ръководителя и на заместник-председателите на ДАЕУ се приключват от датата на влизане в действие на закона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР