Народното събрание прие на второ четене общ законопроект за изменение

...
Народното събрание прие на второ четене общ законопроект за изменение
Коментари Харесай

НС прие на второ четене промените в Закона за социалните услуги

Народното заседание одобри на второ четене общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените услуги. Той сплотява измененията, импортирани от "Обединени патриоти " и ГЕРБ, с които се трансформират някои периоди и категорично се регламентира, че обществените услуги не са услуги по смисъла на Търговския закон.

С признатите ремонти плануваното от 1 януари 2021 година финансиране на обществените услуги по стандарт за делегирана от страната активност се трансформира на 1 януари 2022 година До 31 декември 2021 година се удължава финансирането на обществените услуги от държавния бюджет, според стандартите за финансиране, разработвани по досегашния ред, плануват измененията. С признатите промени самостоятелната оценка на потребностите и самостоятелният проект за поддръжка ще се изготвят въз основа на информация, предоставена от лицето или получена въз основа на негово документално единодушие.

Предвижда се, когато се изготвят оценка и проект за поддръжка на деца информацията, надлежно единодушието, да се дават от техните родители, настойници или попечители. Когато дете е поискало поддръжка от снабдител на обществена услуга, доставчикът е задължен неотложно да уведоми дирекция "Социално подкрепяне " и родителите, настойника или попечителя на детето, плануват наредбите.

В преходните и заключителните разпореди се регламентира, че до приемането на Устройствения устав на Агенцията за качеството на обществените услуги насочването на всички лица за прилагане на обществени услуги ще се прави единствено от дирекции "Социално подкрепяне " посредством правене на писмена предварителна оценка и с присъединяване на лицето в 20-дневен период от заявяване на предпочитание за прилагане на услуга.

Омбудсманът: Бедността не трябва да е съображение за извеждане на дете от фамилията му

Предвижда се още кметовете на общини документално да декларират претенции в Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/ за авансово утвърждение за основаване, смяна на броя на потребителите и на мястото на даване на обществени услуги, а изпълнителният шеф на организацията издава съответните заповеди за утвърждение или за отвод в 30-дневен период от настояването.

Създава се административен ред за оборване на заповедта за краткотрайно настаняване, осведоми Българска телеграфна агенция. Разпоредбите плануват заповедта на шефа на Дирекция "Социално подкрепяне ", в това число в случаите на незабавно настаняване отвън фамилията да може да се апелира от родителите на детето в 14-дневен период от съобщаването. Административното дело се образува в тридневен период и се насрочва в 7-дневен период от постъпването на жалбата в съда. Решението предстои и на касационно обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР