Народното събрание отхвърли законопроекта на Възраждане за нулева ставка на

...
Народното събрание отхвърли законопроекта на Възраждане за нулева ставка на
Коментари Харесай

НС отхвърли законопроект за нулева ДДС ставка за храни, вода, ток, газ и парно

Народното заседание отхвърли законопроекта на " Възраждане " за нулева ставка на Данък добавена стойност за храни от първа нужда, вода, медикаменти, ток, газ и парно. Предложенията, импортирани на първо четене, бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи.

Цончо Ганев от вносителите упрекна властта в неналичието на поддръжка в изискванията на задълбочаващата се рецесия:

" Има остра потребност хора, които се борят и в края на месеца са пред избора, дали да си платят тока и режийните разноски, или да си купят храна и медикаменти. Има потребност тъкмо тези хора да бъдат подкрепени в този миг най-малко да могат да си платят обикновените хранителни артикули, тъй като е доста елементарно от тази естрада и в тази зала да обясняваме по какъв начин нещата се случват, държавното управление работи, не, държавното управление не работи! ".

Депутатът Искрен Митев от " Продължаваме промяната " назова " популизъм " предложенията на " Възраждане " и напомни, че ръководещите приготвят антикризисни ограничения:

" Даже този петък ще бъде идната среща, където се надявам, че към този момент ще бъдат извънредно решени. От друга страна вашето предложение е просто неизпълнимо, то, като множеството ваши оферти, е едно недобро предложение, едно популистко предложение, което няма по какъв начин да се случи ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР