Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху новия

...
Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху новия
Коментари Харесай

Очаквано: НС отхвърли ветото на президента върху антикорупционния закон

Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху новия антикорупционния закон със 146 гласа " за ", 76 " срещу " и 0 " въздържал се "

Законът беше оспорен от президента в неговата целокупност на 2-ри януари. В претекстовете се посочваше противоречие с поставената цел - дейно противопоставяне на корупцията, както и отклонения от съществени начала на Конституцията.

Волен Сидеров отбрани антикорупционния закон, като съобщи, че претекстовете на президентското несъгласие не са градивни. Той съобщи, че сериозните изявления за корупцията в България на британския вестник " Гардиън " са свързани със Сорос.  

" Вие виждате в този момент тук Европейското председателство. Дошли са първите хора на Европа и по какъв начин няма да се отчетем с един закон за корупцията. Стига сме се самооплювали и стига сме цитирали непознати издания ", сподели още той и попита дали в този момент като подари на Жан-Клод Юнкер една бутилка хубава българска ракия, това ще бъде счетено за корупция.

Според зам.-председателя на Движение за права и свободи Хамид Хамид е прекомерно рано да се твърди, че новият антикорупционен закон няма да проработи и че би трябвало да се даде късмет на законопроекта.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че би трябвало да използваме Председателството на Европейски Съюз като късмет да опровергаем изказванията, че България е най-бедната и корумпирана страна. 

" Ветото на президента беше финален късмет да коригирате политикита си във връзка с корупцията. Ако оценката на външните медии е под влияние на соросоиди, ви запитвам 83% от българските жители, които дефинират корупцията като проблем №1 на ръководството, соросоиди ли са? 80% от българския бизнес, който споделя, че публичните поръчки са нагласени и авансово нагласени за един реализатор, соросоиди ли са? Целият български народ, който е с пропиващо чувство за корупция, и те ли са соросоиди ", сподели тя от трибуната на Народно събрание.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отбрани антикорупционния закон, като сподели, че с отхвърлянето на президентското несъгласие страната ни ще извърши един ангажимент, който е рекомендация на Европейската комисия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР