Народното събрание обсъжда дали България да предостави на Украйна неизправни

...
Народното събрание обсъжда дали България да предостави на Украйна неизправни
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат дали да изпратим на Украйна неизправни ракети

Народното заседание разисква дали България да даде на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети и муниции с отпаднала нужда. Решението е импортирано от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Според тях ракетите, с които разполага страната ни, не могат да бъдат ремонтирани и употребявани от българската войска, само че могат да послужат на украинските военни сили.

От Българска социалистическа партия разясниха, че това деяние е непринудено разоръжаване, което ще остави България без нужната отбрана. От Има Такъв Народ също не поддържаха даряването на ракетите, а от Възраждане заподозряха, че проектът на ръководещите е да дават на Украйна задачите зенитно-ракетни комплекси.Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов задачата е да бъдат дарени и зенитно-ракетните комплекси.

В отговор от ПП-ДБ онясниха, че България подарява само дефектни ракети и не става дума за наличните ракетни комплекси. От Има Такъв Народ обявиха, че слагат преди всичко националната сигурност на страната, а сходно решение не е в полза на страната и ракетите не би трябвало да се дават на Украйна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР