Народното събрание (НС) ще заседава от 9:00 ч. днес, се

...
Народното събрание (НС) ще заседава от 9:00 ч. днес, се
Коментари Харесай

Втори опит за подновяване на работата на НС

Народното заседание (НС) ще заседава от 9:00 ч. през днешния ден, се показва на уеб страницата на институцията. Предстои депутатите да гласоподават проектопрограмата си за работа тази седмица, откакто през вчерашния ден не бе събран нужният кворум за започване на съвещанието, напомня Българска телеграфна агенция.

В пленарната зала не бяха депутатите от ГЕРБ-СДС, които имаха съвещание на парламентарната си група в централата на партията. След втория опит за регистрация, в 9:30 ч., в залата бяха 62-ма депутати от нужните 121.

Проектът на стратегия за работа на депутатите планува в петък да бъде разисквано ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката. Президентът наложи несъгласие върху промените и допълненията в Закона за енергетиката, който планува цялостна либерализация на пазара на електрическа сила за битовите консуматори до 2026 година. Измененията бяха признати от Народното събрание на 5 октомври.

Комисията по енергетика в Народно събрание отхвърли ветото на президента върху измененията, предвиждащи цялостна либерализация на пазара на ток за бита до 2026 година на свое съвещание на 25 октомври. До разглеждане на ветото в пленарната зала не се стигна, защото Народното събрание не събра нужния кворум на свиканото от ръководителя Росен Желязков изключително съвещание на 27 октомври. Тогава в залата не се записаха от парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, които желаеха ветото да се гледа в първите пленарни съвещания след втория тур на локалните избори.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР