Народното събрание гледа днес на второ четене промени в Закона

...
Народното събрание гледа днес на второ четене промени в Закона
Коментари Харесай

Остри реплики между депутатите заради Закона за обществените поръчки и евромонетите

Народното заседание гледа през днешния ден на второ четене промени в Закона за публичните поръчки. С тях се вкарва се обвързване за обществените възложители да слагат екологични условия при възлагане на поръчки.

Приемането на текстовете бе умерено, до момента в който не се до параграф 99, в който е записано, че наредбите на закона няма да се ползват за доставките на монетни заготовки за евромонети по отношение на въвеждане на еврото като публична валута у нас.

От " Възраждане " възразиха и упрекнаха ръководещите в потъпкване на волята на гласоподавателите, напомняйки, че към момента процедурата по проведения от тях референдум за опазване на лв. не е завършила.
 Българска телеграфна агенция
" Отново желая да припомня на всички - ние чакаме Конституционният съд да се произнесе по допустимостта на референдума за опазване на лв. като единствена публична парична единица до 2043 година. Какви евромонети, сътрудници? Какви 5000 тона? Изобщо по какъв начин можем да инкорпорираме в закона и да гласуваме доставки на заготовки за евромонети при изискване, че съдът още не се е произнесъл ", разяснява Маргарита Махаева.

Искрен Митев от ПП-ДБ от своя страна я упрекна в неистина:

" И в този момент ще ви кажа тъкмо, какво лъжете - вие казахте, че сте събрали тъкмо 600 000 подписа на български жители, обаче от справката на ГРАО се оказа, че 22% от тия подписа са невалидни. Ако Конституционният съд се произнесе, че това решение е годно, в което аз се колебая, то законът може да се промени, тъй че да удовлетворя настояването на жителите, които вие сте допитали ".
 Българска телеграфна агенция
Очаквано разногласието ескалира в посока кой желае излизане на България от Европейски Съюз и кой подценява националните ползи за сметка на непознати. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР