Народният представител Ярослав Железняк информира в приложението Teлеграм, че членовете

...
Народният представител Ярослав Железняк информира в приложението Teлеграм, че членовете
Коментари Харесай

Украинският парламент одобри ключов законопроект, необходим за пр...

Народният представител Ярослав Железняк осведоми в приложението " Teлеграм ", че членовете на Народното събрание са дали своят вот на последно четене законопроекта по отношение на правата на малцинствата, като са взели поради експертната оценка на Европейския съвет.

 

Будапеща влезе в несъгласие с Киев поради рестрикциите, които съгласно нея са наложени на правата на етническите унгарци в Западна Украйна, и по-специално във връзка с образованието.

 

Другите два признати законопроекта касаят увеличението на личния състав в Националното бюро за битка с корупцията и до даване на спомагателни пълномощия за Националната организация за предварителна защита на корупцията във връзка с инспекциите на имуществото.

 

" Току-що украинският парламент одобри три от общо четири закона с конституционно болшинство, избрани от Европейската комисия като нужни в отчета й за разширението на Европейски Съюз ", написа заместител премиерката Олга Стефанишина в приложението " Екс ".

 

Тя увери, че четвъртото условие - закон по отношение на лобирането - е бил утвърден от кабинета във вторник.

 

Следващата седмица 27-те национални водачи на страните от Европейски Съюз би трябвало да вземат решение дали да одобряват рекомендацията на Европейската комисия да насочат покана към Киев за започване на публични договаряния за еврочленство. Всяко сходно решение обаче изисква единомислеща поддръжка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР