Народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България Стела Николова

...
Народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България Стела Николова
Коментари Харесай

Варненски депутат със сигнал до Антикорупционната комисия за общински директор

Народният представител от “Продължаваме смяната - Демократична България ” Стела Николова подаде сигнал до Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за спор на ползи сред шеф на дирекция в Община Варна Петър Гърбузов и брачната половинка му - Росица.

Това оповестиха от пресцентъра на " Демократична България " за Moreto.net.

Според сигнала съучастник на Гърбузова е спечелил осем публични поръчки от общината и е нараснал десетократно облагата на друго сдружение под негово управление.

Изнесените данни разкриват, че назначеният от кмета Иван Портних шеф на Дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройство ” Петър Гърбузов е подписал осем контракта за осъществяване на публични поръчки с сдружение “ДЕКУМАНУС ” ООД .

До 2011 година същото сдружение е едноличен притежател на капитала в “Хидропроект Варна ” АД, което е под контрола на дамата на Петър Гърбузов - Росица , показва Николова.

“Това буди подозрения за липса на безпристрастност в работата на държавен чиновник, претрупан с пълномощия във връзка с едно от основните звена на общинската администрация. Наличието на частен интерес при реализирането на процедурата я компрометира и изисква дейно следствие за съществуването на директен спор на ползи ”, написа в сигнала до КПКОНПИ Стела Николова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР