Народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш спортен министър Красен Кралев

...
Народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш спортен министър Красен Кралев
Коментари Харесай

Красен Кралев: Като министър съм работил само и единствено в полза на българския спорт

Народният представител от ГЕРБ-СДС и някогашен състезателен министър Красен Кралев отговори пред bTV на настоящия министър на спорта Радостин Василев, който постоянно загатва името на Кралев.

" Не считам да слизам на равнището на един човек, който се изживява на проверяващ публицист, служител на реда, прокурор и арбитър по едно и също време. Този човек се занимава с всичко друго, само че не и с това, за което е назначен ", разяснява Красен Кралев.

Той акцентира, че депутатският имунитет може да бъде пожелан по съответния законов ред, единствено в случай че има данни за закононарушение. Каквито данни няма.

Според Кралев Радостин Василев прикрива личното си изтощение посредством замеряне с клюки. " Прави го, с цел да не го питат какво се случва в Министерството - за какво няма пари за клубовете и федерациите, а се пускат реклами за над 2 милиона в метрото. За съпоставяне - телевизия като БТВ подписва сходни контракти ", изясни Кралев.

" Ясно е, че сегашните ръководещи не могат да ни простят всичко направено в бранш " Спорт " - 500 млн. лв. вложиха трите кабинета " Борисов " в спортна инфраструктура в цялата страна ", уточни някогашният състезателен министър.

" Като министър съм работил единствено и само в интерес на българския спорт - за мен премията са извоюваните медали. Те са факт, с помощта на систематична работа през последните години сред спортистите, федерациите и ММС ", изясни Кралев.

Като причина за неуспеха на огромната инвестиция във физкултурни салони, която кабинетът " Борисов 3 " започва, Кралев уточни умишленото закъснение от страна на служебния състезателен министър Андрей Кузманов:

" Служебният министър на спорта трябваше незабавно да пусне поръчка за строителен контрол, тъй като без подобен контракт няма по какъв начин да се извършат градежите. Това не беше направено и персонално аз считам, че Андрей Кузманов съзнателно спря плановете. Вместо да си свърши работата той стартира да спекулира с тази тематика, да твърди, че парите са изгубени и ги няма. Не! Там са парите, преведени са на компаниите, които чакат да стартират строителство, само че не могат без да има утвърден строителен контрол. "

" Процедурата не беше възобновена и от самият Радостин Василев - в следствие сега се водят каузи с част от компаниите, други върнаха отпуснатите пари. България е правова страна, ние спазихме всички процедури - оттова нататък някой не си е приключил работата. Парите не се губят, те са налични. В момента има търговски спор сред ММС и фирмите-изпълнители ", изясни още националният представител.

По думите на Кралев въпросът със стадион " Септември " е обвързван с регионалната администрация. Ако има ползватели, то техните взаимоотношения би трябвало да са уредени с регионалната администрация:

" Въпросните парцели бяха благосъстоятелност на Областна управа-София. При нас постъпи писмо с капиталово желание за създаване на нов стадион за 8000 души и друга спортна инфраструктура от ФК " Септември ". През 2019 извършихме изследване и започнахме първите стъпки по придобиване собствеността на терените.

През лятото на 2019 година С решение на Министерски съвет собствеността на два имота, разграничени от ЖП линия, бе трансферирана от Областна администрация към ММС. Като няма данни да сме влезнали действително във притежание на тези парцели.

След това работихме по прекачване на имота с линията от НКЖИ към ММС и в края на 2020 успяхме. Оказа се, че тези имоти дават извънредно лимитирани градоустройствени параметри на застрояването и не може да се построи стадион.

В началото на 2021 почнахме диалози и процедура за прехвърлянето на два прилежащи имота благосъстоятелност на столична община. Гласуването в СОС пропадна.

През май мандатът ми свърши и нямам информация по какъв начин са траяли нещата с този план.

Ако е правилно, че ММС е влезнало във притежание преди 10 дни, както твърди Василев, ние няма по какъв начин да носим отговорност за нещо, което не ни е предоставено. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР