Народният представител от БСП за България, Георги Гьоков, заяви в

...
Народният представител от БСП за България, Георги Гьоков, заяви в
Коментари Харесай

Георги Гьоков, БСП: Бюджет, който само запазва социалните плащания, не е социален

Народният представител от " Българска социалистическа партия за България ", Георги Гьоков, съобщи в изявление за Българското национално радио, че  е " десен бюджет " и не отразява обществените полезности на партията . Той уточни, че социалистите ще показват свои оферти, които ще бъдат рационални и финансово осъществими .

Той акцентира, че макар и да не е импортиран в Народното събрание, от информацията, с която БСП разполага, партията е решила, че няма да поддържа този бюджет.

Гьоков акцентира нуждата страната да има бюджет, изключително по време на финансов и политически безпорядък в страната. Въпреки това, той подлага на критика оферти бюджет, като го дефинира като " несоциален ". Според него, запазването на същите нива на обществени заплащания, без тяхното развиване, не може да бъде наречено обществен бюджет .

Гьоков показа част от обществения пакет на " Българска социалистическа партия за България ", включващ нарастване на минималната работна заплата, увеличение на детските надбавки, въвеждане на безвъзмездни медикаменти за деца и други ограничения. Той уточни, че тези ограничения ще костват към 800 милиона лв., което съгласно него не е проблем за бюджета.

Относно бюджетния недостиг, Гьоков предложи да се усили до 4%, вместо да се придържат към ограничаването от 3%. Той акцентира, че увеличението на недостига с 1% няма да докара до доста нарастване на дълга на страната и не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки за сметка на най-бедните пластове на популацията.

Гьоков подлага на критика държавното управление поради това, че се занимава повече с вътрешнокоалиционни проблеми и външнополитически въпроси, в сравнение с със дилемите, които са належащи в страната. Той изрази несъгласието с и поддръжка с жива мощ за Украйна и настоя за спокойно решение на спора там.
 Нинова: Бюджетът на Василев е ден да мине, различен да пристигна с няколко заложени бомби
Нинова: Бюджетът на Василев е ден да мине, различен да пристигна с няколко заложени бомби

Фиксации върху числа и бомби които следва да гръмнат видя тя в него
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР