Народният представител от БСП Анна Славова обвини зам.-председателя на парламента

...
Народният представител от БСП Анна Славова обвини зам.-председателя на парламента
Коментари Харесай

Сексистки скандал в парламента: Депутатка скочи на Валери Симеонов

Народният представител от Българска социалистическа партия Анна Славова упрекна зам.-председателя на Народното събрание и водач на НФСБ, че унижава дами депутатки.

Тя съобщи, че тези прояви не са били еднократни, а сходен случай имало и с представителката на ГЕРБ Милена Дамянова.

Повод за обвиняването станаха изявлението на депутатката от Българска социалистическа партия Надя Клисурска, която остро подлага на критика предложенията на ръководещите и на "Обединени патриоти " и разгласи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа измененията в Закона за чужденците.

Клисурска съобщи, че част от депутатите не схващат какво гласоподават и това демонстрира пренебрежение към жителите, на което председателстващият съвещанието ѝ направи забележка за съблюдаване на положителния звук.

"ПГ на Българска социалистическа партия сега гласоподава с краката, тъй като това, което ни се предлага, качеството на българското законодателство и придатъкът, в който всички се превърнахме, на изпълнителната власт, приказвам за вас, делегитимира това Народно заседание от дълго време ", отвърна Клисурска.

"Само не можах да схвана по какъв начин гласувате вие с краката. Това маймуна може да го направи, човек мъчно ", подметна Симеонов от парламентарната естрада, което провокира гнева на Славова, която заплаши водача на НФСБ с оставка.

"Не за първи път си позволявате като председателстващ да унижавате дамите депутатки. Преди 10 дни това се случи с вашата колежка Милена Дамянова и вие не станахте да я отбраните. Сега го прави с колежката Клисурска ", оплака се тя.

"Ако още един път си позволите да унижите дама в тази зала, персонално аз ще предизвиквам настояването за вашата оставка от името на дамите депутатки ", съобщи Анна Славова.

"По никакъв метод не съм си разрешил да обидя или унижа уважаваната от мен госпожа Клисурска. Просто обърнах внимание върху изрази, които унижават всички народни представители. Беше казано от трибуната, че депутатите от Българска социалистическа партия гласоподават с крайници. Това е обидно към тях и аз влязох във функционалността си на председателстващ ", обърна се Симеонов към Славова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР