Народните представители записаха на първо четене да се създаде методика

...
Народните представители записаха на първо четене да се създаде методика
Коментари Харесай

Засега НС заложи минимални заплати за медиците в лечебните заведения

Народните представители записаха на първо четене да се сътвори методика за финансирането на аптеки, които имат контракт със Здравната каса в отдалечени, труднодостъпни региони или работят непрекъснато.

 

Друга смяна планува установяване на предпочитани за системата и достъпа до здравни грижи лечебни заведения, които да получат в допълнение финансиране от НЗОК по методика. С гласуваните на първо четене промени в закона за здравното обезпечаване, импортирани от ГЕРБ и Продължаваме промяната, се основават условия за осъществяване на целенасочена политика по районен достъп до действия от главния пакет, който се заплаща от Касата, като се подсигурява и обезпечаване на медицински личен състав в общини с кадрови дефицит.

 

Целта на измененията  e да се обезпечи достъпа на здравноосигурените лица в отдалечени и труднодостъпни райони и в общини, в които няма други лечебни заведения, както и до медикаменти и диетични храни. Необходимо е измененията да бъдат гласувани на второ четене, с цел да влязат в действие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР