Народните представители ще изслушат само 6 от служебните министри по

...
Народните представители ще изслушат само 6 от служебните министри по
Коментари Харесай

Депутатите изслушват премиера и 6 служебни министри на парламентарния контрол

Народните представители ще изслушат единствено 6 от служебните министри по време на парламентарния надзор в петък. Те ще би трябвало да отговорят на множеството въпроси на депутатите, като най-дълго време на парламентарната естрада ще прекара служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, защото към него има заложени над 30 въпроса.

Шишков ще би трябвало да отговори на редица въпроси съсредоточени най-много върху ремонтите на пътища и автомагистрали, както и на няколко въпроса свързани с поправки на водопроводи.

Служебният министър председател Гълъб Донев ще би трябвало да отговори на два въпроса след чуването си по тематиката Шенген. Първият е от Екатерина Захариева от ГЕРБ, Христо Гаджев от ГЕРБ, Георг Георгиев от ГЕРБ и Даниел Митов от ГЕРБ по отношение на обезпечаване на средства в бюджета на Министерство на външните работи за естественото действие на дипломатическата работа, както и на Иван Христанов от Продължаваме промяната по отношение на политиката на държавното управление по отношение на дейностите, осъществявани на Граничен контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “, които са оповестени с акт на Министерски съвет за такива с национално значение.

Служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев, ще отговори на два въпроса. Първият е на Искрен Митев от Продължаваме промяната по отношение на обезпечаване на 14 милиарда лв. за бизнеса по Европейски структурни фондове и Европейски стратегии, а вторият от Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия по отношение на освобождението на двама членове на Надзорния съвет на Българската банка за развиване.

Георги Тодоров, длъжностен министър на електронното ръководство ще отговори на два въпроса. Първият е на Борис Аладжов от Възраждане по отношение на гарантиране а свободата на словото, а вторият е на Тихомир Георгиев от Български напредък по отношение на дигитализацията, съхранението и опазването на данните на всички български жители.

Весела Лечева, длъжностен министър на младежта и спорта ще отговори на три въпроса, два от които са на Радостин Василев от Продължаваме промяната по отношение на строителството на Арена Бургас и по отношение на отпуснатите финансови средства от министерството на Български стрелкови съюз в интервала от 3 август 2022 година до днешна дата. Лечева ще отговори и на въпрос на Мартин Харизанов от ГЕРБ по отношение на реорганизация на лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „ Христо Ботев “ – Враца.

Служебният министър на културата Велислав Минеков също ще би трябвало да отговори на повече въпроси. Сред тях няколко са свързани с град Пловдив и по-точно Тютюневия град там, както и за етнографския музей „ Етър “ в Габрово.

Росица Карамфилова-Благова, длъжностен министър на околната среда и водите ще отговори няколко въпроса, измежду които един на Цветелина Заркин от Продължаваме промяната по отношение на звено за противопоставяне на закононарушения срещу природата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР