Народните представители ще гласуват внесения вот на недоверие на Министерския

...
Народните представители ще гласуват внесения вот на недоверие на Министерския
Коментари Харесай

Гласуват първия вот на недоверие срещу кабинета “Денков”

Народните представители ще гласоподават импортирания избор на съмнение на Министерския съвет с министър-председател Николай Денков в петък. Вотът на съмнение е импортиран от опозицията - “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ поради неуспеха на държавното управление в бранш Енергетика, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В претекстовете си вносителите показват, че в недалечното минало България е била неоспорим енергиен водач в Югоизточна Европа. Те прецизират, че в годините са били затворени блокове на АЕЦ “Козлодуй ”, зачеркнат е планът АЕЦ „ Белене “, провалени ва газопроводът “Южен поток ” и нефтопроводът „ Бургас-Александруполис “, а бъдещето на въгледобива у нас става все по-неясно. Близо 15 години ръководещите от ГЕРБ не направиха нищо, с цел да защитят националния интерес ”, акцентират вносителите. Според тях сегашната ръководеща коалиция е траяла тази политика и през днешния ден тя доближава до своя логически край. “България е на път да се трансформира от експортьор на електрическа енергия във вносител, с всички произлизащи от това опасности. Безотговорните дейности на това държавно управление подписаха смъртната присъда на българската енергетика, чиято чернова беше усърдно подготвяна дълги години от държавните управления на ГЕРБ ”, разясняват те.

По време на дебатите предшестващи гласуването съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков уточни, че единствено 128 дни след избирането на кабинета “Денков ” идва първият избор на съмнение. " Според вас акад. Денков носи освен отговорност за миналите 128 дни, само че и за последните 30 години ”, уточни той и разясни, че съгласно него опозицията евентуално ще плаши гласоподавателите си със “студена зима ”. “Много от вас си служат с лъжи ”, счита Петков. Той изясни, че териториалните проекти са били изпратени към Европейски Съюз, с цел да не загубим над 1,6 млрд.лв. “Да употребявате избор на съмнение като част от предизборната ви акция демонстрира предизборна отпадналост. Имате единствено агитация, учредена на боязън и ненавист, нямате визия за България. Този избор няма да мине. Нека да ви е ясно, че ние продължаваме да се борим за хората в енергийния бранш ”, безапелационен е Петков.

От Българска социалистическа партия също разкритикуваха държавно управление и желаеха оставка.

Правителството на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи убиват българската енергетика поредно, изрично и неотстъпчиво. Това съставлява риск за националната сигурност ”, съобщи водачът на ГЕРБ Корнелия Нинова и добави, че “това държавно управление продължи политиката на Борисов от предходните негови ръководства, който бяха систематизирани е едно изречение, че Белене мочур ”. В умозаключение водачът на Българска социалистическа партия изиска оставката на кабинета.

Има Такъв Народ пък желаеха оставката на енергийния министър Румен Радев. Свидетели сме на тоталното заличаване на българската енергетика от месеци, само че този развой не стартира с настоящото ръководство на страната. Единственият мотив, с който се подхожда към всяко безумно решение в бранш “Енергетика ” е би трябвало да вземем парите по ПВУ, съобщи Павела Митова от Има Такъв Народ.

Очаква се вотът на съмнение да е несполучлив, тъй като от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи оповестиха, че ще дадат поддръжка за държавното управление, поради което опозицията няма да събере нужните гласове. От Българска социалистическа партия пък се заканиха, че в случай че държавното управление оцелее при гласуването, незабавно стартират събиране на подписи за избор на съмнение по тематиката национална сигурност и защита.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР