Народните представители се запознаха с Доклад за дейността на Временната

...
Народните представители се запознаха с Доклад за дейността на Временната
Коментари Харесай

Депутатите се скараха заради доклада „Джемкорп“

Народните представители се срещнаха с Доклад за активността на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление с министър-председател Кирил Петков. Очаквано след представянето на отчета и изводите на комисията, започнаха диспути и обвинявания сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ".

Първи взе думата Венко Сабрутев от Политическа партия и уточни:

" Днес ставаме очевидци на следващия панаир, който разиграва ГЕРБ в пленарна зала, една и съща тематика се претопля за следващ път ", сподели той.

Сабрутев съобщи, че Политическа партия са подкрепили основаването на Временна комисия и в 48-то Народно заседание, и в 47-то Народно заседание, с цел да се изчистят всички обстоятелства и условия свързани с меморандума.

" Временната комисия организира две съвещания, в които се запознахме с елементи с подписания и преустановен към този момент меморандум. Изслушахме някогашния министър на енергетиката, настоящите министри на енергетиката и защитата и шефа на ДАНС. И с цел да се трансформира в същински приятелски съд от времето на соца, комисията реши да гласоподава чуване на Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова. Само папата не повикахме и с цел да покаже цялостната си непросветеност Временната комисия водена от Десислава Трифонова изисква да изслуша настоящи депутати по време на пленарно съвещание ", акцентира той.

Сабрутев е безапелационен, че членовете на комисията са открили, че меморандумът не е обвързващ за страната, няма наказания и неустойки за прекратяването му. " Към момента на сключване на меморандума няма съветски вложители в сдружението ", сподели още той. Депутатът от Политическа партия уточни, че " за следващ път се потвърди, че опорките на ГЕРБ за неистина, следващата неистина на потвърдени лъжци. ", добави Сабрутев

Десислава Трифонова от ГЕРБ отговори и съобщи, че от " Продължаваме промяната " лъжат и те са длъжни да ги разобличат. Тя сподели няколко документа, на един от които е Йордан Янков. Тя изясни, че той е дал изявление за онлайн медия. " Той приказва за 20 милиарда $ и че сте възнамерявали да откраднете целия комплекс " Марица Изток " за 20 милиарда $, а не за 1 милиарда $. Именно това е проектът, който стои зад меморандума, подписан от енергийния министър Александър Николов ", разкри Трифонова.

Искрен Митев от Политическа партия също се намеси и донесе кошче до парламентарната естрада. " Г-н Сабрутев, ще оставя това кошче тук, с цел да можете да оставите този отчет на мястото на което заслужава да бъде оставен ", сподели той.

Венко Сабрутев сподели, че " ГЕРБ очевидно ни вкарват в приказката на Снежанка и седемте борисовки, на седемте неистини. Имахме опция да чуем приказката за Снежанка от страната на лъжата, в този момент би трябвало да разобличим седемте борисовки, седемте неистини. Меморандумът не е обвързващ за страна ни, същото е изписано с огромни букви на заглавната страница на документа. Меморандумът съставлява писмо за капиталово желание, няма наказания и неустойки за прекратяването му. Към момента на сключване му няма съветски вложители в сдружението, няма открити финансови или други последствия за страната. Джемкорп и IP3 Corporation нямат искания към българската страна. Меморандумът е към този момент преустановен. Дотук с борисовките, дотук с лъжите. Това са обстоятелствата ", твърди Сабрутев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова се включи в дебата и направи процедурно предложение – председателстващият Народното събрание Росен Желязков да прекъсва, когато се приказват неистини от парламентарната естрада и се обърна към " Продължаваме промяната ": " Няма да можете да извършите държавно управление, връщайте мандата и не губете времето на България ", прикани тя

Асен Василев отговори и съобщи, че знае за какво Атанасова е изнервена. " Защото се появи, че в бюджет, в който пенсиите бяха вдигнати повече за една година в сравнение с за последните 12 години, в който се усилиха заплатите на лекарите, учителите, на хората в системата на Министерство на вътрешните работи, в който станаха безплатните детски градини и други В този бюджет се откриха средства за това, за рекордна капиталова стратегия и недостига остана на 3%. Ето къде са парите, където вие крадяхте всяка година ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР