Народните представители създадоха и две нови комисии. Едната ще реши

...
Народните представители създадоха и две нови комисии. Едната ще реши
Коментари Харесай

Депутатите наложиха мораториум върху поскъпването на тока и парното

Народните представители сътвориха и две нови комисии.

Едната ще реши по какъв начин да работят депутатите, другата – по какъв начин да се оправим с енергийната рецесия. Това обаче стана след яростни диспути, първият – за новия началник на комисията по правилника. На мястото на напусналата Лена Бориславова беше препоръчан Настимир Ананиев.

Според ГЕРБ той няма нужния опит, с цел да я оглави. „ Не сте прав. Той има опит. Вие го направихте началник на транспортна комисия Има и богат партиен опит – бил е в 7-8 партии “, разяснява Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Настимир Ананиев беше утвърден, а абсурдът продължи и за идната комисия – за енергийната рецесия.

„ Комисия за енергийна рецесия и справяне с нея. Това е писано на „ Google транслейт “ или от някой, който не може да написа верни фрази. Ще се окаже, че тя не знае какво прави и за какво се е събрала “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

Атанас Михнев от „ Продължаваме промяната “ отговори: „ Изненадан съм, че няма рецесия, щом отново се желае повдигане на цените на тока. В първия ден на кабинета желаят повдигане на тока. Трябва да се откри какво се случва и да запазим българите от енергийната рецесия “.

Решението беше подкрепено от съдружните сътрудници на Политическа партия. „ Ситуацията с цената на тока е извънредно сериозна. Хубаво е да намерим съответно решение. Точно по тази причина е основана тази комисия “, уточни съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов и позволи мораториум върху цените.

Движение за права и свободи се разгласи против комисията. „ Старо парламентарно факсимиле е, че в случай че искаш да отложиш решаването на един въпрос - създай комисия. Целта е да се трансферира отговорност на Народното събрание “, уточни Хасан Адемов.

Несъгласие имаше и от страна на „ Възраждане “. „ Политическа партия и другите считат да извършват „ Зелената договорка “. Тя води до повдигане на цената на тока “, сподели Цончо Ганев.

Нинова: Естествено е да има краткотрайна парламентарна комисия за цената на тока

Според опозицията по този начин ще има интервенция в активността на самостоятелната КЕВР.

„ Съвсем естествено е в Народното събрание да бъде основана краткотрайна комисия за цената на тока. Всички си даваме сметка, че нарастване за битовите консуматори от 1 януари е тежък удар за семействата “, това сподели пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

Другата седмица депутатите ще вземат решение дали да идват на работа със зелен документ, поискали са мнение по тематиката от здравното министерство. В коридорите на Народното събрание се разбра още, че позицията на България във връзка с Северна Македония остава непроменена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР