Народните представители от ГЕРБ от област Сливен Десислава Танева и

...
Народните представители от ГЕРБ от област Сливен Десислава Танева и
Коментари Харесай

Народните представители от ГЕРБ внасят предложение за финансиране от държавата на 10 проекта в Сливен и областта

Народните представители от ГЕРБ от област Сливен Десислава Танева и Мария Белова внасят предложение, сред първо и второ четене на Бюджет 2022, за финансиране от страната на 10 плана в Сливен и региона.
Това са планове, които са извънредно значими за жителите на нашата област, сподели Мария Белова и добави, че бюджетите на общините са извънредно незадоволителни, с цел да осъществят огромните планове с локални доходи, по тази причина страната би трябвало да помогне.

За община Сливен са нужни средства за създаване на кръгови кръстовища на булевардите " Панайот Хитов " и " Стефан Стамболов ", както и на булевардите " Бургаско шосе " и " Илинденско въстание ". Финансирането е належащо и за създаване на улица сред булевардите " Бургаско шосе " и " Хаджи Димитър ", както и в Индустриална зона на Сливен. Необходим е главен ремонт и на към този момент съществуваща улица в Промишлена зона.

 Мария Белоева Мария Белоева Източник: Политическа партия ГЕРБ
" Изграждането на кръгови кръстовища, на нови улици и ремонт на към този момент съществуващи, ще докара до сериозна смяна в връзката в града и намаляването на предпоставките за пътнотранспортни катастрофи ", разяснява Белова.

Проектите на Община Котел, за които се желае финансиране са рекултивация на депото за твърди битови боклуци и главен ремонт на пътя за с. Жеравна. " С приемането на препоръчаните промени в бюджета ще се даде опция Общината да рекултивира остарялото хранилище, което се употребява повече от 50 години. А рехабилитацията на общинския път е от извънредно значение за развиването на община Котел.

Село Жеравна е най-големия туристически резерват на територията на България. Ежегодно е посещавано от над 150 000 туристи. В летните месеци, изключително към провеждането на обичайния фолклорен фестивал, актуалната пътна инфраструктура не е пригодена за подобен натоварен поток ", изясни националният представител.

За община Твърдица ще се чака държавно финансиране за реорганизация и рехабилитация на три съществени пътни артерии в общината, които свързват най-големите обитаеми места в района.
" Общините нямат задоволително лични средства, изключително през тази година, когато поради скъпия ток, издръжката набъбна фрапантно. Надявам се, че сътрудниците в Народното събрание и държавното управление ще се отнесат с схващане за решаването на значимите проблеми на жителите и бизнеса в района, и ще поддържат нашето предложение на второ гласоподаване ", съобщи Мария Белова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР