Народните представители на – от Бургас и Варна се обединихме

...
Народните представители на – от Бургас и Варна се обединихме
Коментари Харесай

Кралев: Ще работим за изграждането на дългоочакваната автомагистрала „Черно море“

Народните представители на – от Бургас и Варна се обединихме към обща идея, която ще е от изгода за целия черноморски район. След срещата декларирахме, че ще работим дружно за построяването на дълго чаканата автомагистрала „ Черно море “, написа във Facebook Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във от ГЕРБ-.

Отсечката, свързваща двата най-големи морски града у нас, е част от така наречен кулоар №8, който обезпечава съгласуваност от Черно море на изток до Адриатическо море на запад.

На срещата подчертах, че Автомагистрала „ Черно море “ е от изключителна значимост за развиване на стопанската система на двата района и би трябвало да се случи час по-скоро.

От години планът стои на „ невисок старт “, без да е определено трасе. Народните представители от Бургаски и Варненски район са на мнение, че е извънредно време автомагистралата да бъде построена, с цел да се подкрепи икономическото развиване на двете области. Затова те са решили да обединят напъните си в тази посока.

По думите на Жечо Станков общата работа по този план е доказателство, че народните представители помнят какво са поискали хората от тях и не са не запомнили поетите задължения.

„ Този сектор ще сътвори логистични връзки сред двете пристанища и двете летища, което ще докара до усилване на комерсиалния стокообмен и до нарастване на потока от туристи към Южното и Северното Черноморие “, показва Андрей Рунчев.

Колегата му Бранимир Балачев добавя, че има решение на Общинския съвет на Варна да се отделят 431 хиляди лева за изследване на трасе.

„ Има ползи от частни вложители за двете области, които сега не влагат поради липса на комфортна пътна връзка. Автомагистралата може да се построи и със средства от Европа. Построяването на подобен път ще обезпечи по-безопасно и по-сигурно пътешестване в района. А това е общата цел на всички нас “, споделя от своя страна националният представител Галя Желязкова.

Припомняме, че през март 2022 година Агенция „ Пътна инфраструктура “ показа пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ) няколко разновидността за трасе на автомагистралата. Няколко месеца по-късно – през октомври 2022 година, Министерство на околната среда и водите разгласява съобщение, че разширеният абстрактен план ще бъде подложен на оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР