Народни представители от всички парламентарни групи внесоха предложение за увеличение

...
Народни представители от всички парламентарни групи внесоха предложение за увеличение
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в армията, Запрянов приветства решението на всички ПГ

Народни представители от всички парламентарни групи внесоха предложение за нарастване на възнагражденията в Българската войска с към 30%. Така заплатите на военнослужещите ще се изравняват със междинната работна заплата за страната.


" Това го вършим, тъй като неналичието на съответни хонорари е една от главните аргументи за овакантяване на армията. Ако желаеме да имаме модерна войска, не би трябвало да влагаме единствено във въоръжение, само че и в хората. Искам да благодаря на безусловно всички парламентарни групи. Надявам се преди 6 май законодателните промени да се признати и да влязат в действие ", съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на комисията по защита Христо Гаджев.

Нашият парламент сподели нужното схващане, съобщи от своя страна служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

" Едно такова решение ще даде мотивация на военнослужещите и ще покаже, че страната се грижи за тях. Това решение ще докара до отлив на рапортите за овакантяване и ще увеличи интереса към военната работа ", продължи Запрянов. Той регистрира, че най-голямо недокомплектоване в армията има в Сухопътни войски.

" Запасът ни застарява и би трябвало да решим този проблем. Ще мислим за неговото ободряване и подмладяване. Трябва да повишим интереса към военната работа. Може би ще успеем да освежим запаса си и с доброволчество ", разяснява още Запрянов. Той заяви,че възрастта няма да се подвига нито за кадрова военна работа в спокойно време, нито за военновременния доклад.

Предвижда се новите хонорари да влязат в действие от 1 януари 2025 година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР