Народни поверия за котките Когато котка се качи на коленете

...
Народни поверия за котките Когато котка се качи на коленете
Коментари Харесай

Народни поверия за котките – наистина ли притежават лечебна сила?

Народни поверия за котките

Когато котка се качи на коленете или легне до тях, по този начин демонстрира благоразположението си към човек. А навикът на домашния любим да спи в леглото на притежателя приказва за желанието да бъде на топло място с позната миризма. Но допустимо ли е да се вземе насериозно изказванието, че котката спи на тази част от тялото, която ви боли?

Котка и човек
За котките е значимо да вземат участие в живота на притежателя и да бъдат част от всичко, което се случва в къщата. Ето за какво те непрекъснато ни следват. Смята се, че пухкавите създания в действителност считат територията на притежателите за своя, по тази причина вървят на всички места, желаят да управляват всичко.

 Народни поверия за котките - в действителност ли имат лечебна мощ?

Ако коте е било отделено рано от майката, тогава то стартира да възприема стопанина си като родител. Следователно то се привързва мощно към индивида. Котката се тормози и когато усети, че нещо не е наред, тя се пробва да лежи на болното място, с цел да го излекува с лечебната си сила. По принцип тази версия може да се одобри за истината. Възможно е това фактически да е по този начин.

Любимите места на котките
За котките, които не обичат да се галят и гушкат, идеалното място е рафт на шкафа или горната част на шкафа. Истинска наслада за притежателя е, когато ткава котка пристигна в леглото му.

Но има котки с друг характер – по-приятелски настроени и нежни. Това са тези пухкави котки, които обичат да се галят и получават доста любов от притежателя. Такива животни обичат да са покрай стопанина, тъй че могат да спят на всички места (на коленете, на гърба, на корема, на гърдите, покрай главата). И тук въпросът не е, че човек го боли нещо, просто домашният любим желае да бъде по-близо до своя притежател. Това е присъщо за всяко живо създание – заспиваме единствено там, където се усещаме сигурни и в сигурност.

Народни поверия
Например, ситуацията на котката върху леглото по време на сън също може да каже доста. Животно, което желае да управлява всичко, ще избра да спи на възглавницата. Миролюбивите и спокойни котки нормално спят в краката на човек.

Има и друга версия за какво котката лежи на несъмнено място от човешкото тяло. Това зависи от температурата на мястото. В студения сезон котките търсят по-топло пространство, по тази причина могат да легнат на стомаха или сред краката на притежателя.

Вижте още: Ябълков къс от артикули, които всяка стопанка има в кухнята

Поверията идват от хората. Това се отнася и за поверието за котките. Вероятно е имало случаи, когато животното е излекувало притежателя. Но, най-вероятно, това са били просто съвпадения и хората неправилно са взели това за подарък от котката. Да повярвате ли или не, зависи от вас.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР