Народна библиотека Иван Вазов - Пловдив, СНЦ Асоциация за социална,

...
Народна библиотека Иван Вазов - Пловдив, СНЦ Асоциация за социална,
Коментари Харесай

Двудневен фестивал за знанието и движението очаква децата на Пловдив

Народна библиотека " Иван Вазов " - Пловдив, Сдружение с нестопанска цел " Асоциация за обществена, здравна и правна помощ “ и Клуб за планинско-приложни спортове " АГАРТА " – Пловдив, в съдействие със Съвместно командване на специфичните интервенции провеждат следващото издание на Детския фестивал на знанието и придвижването Пловдив - 2022, по случай Международния ден на детето. 

На 4 и  5 юни /събота и неделя/, от 10 до 16 ч., децата на Пловдив ще имат опция да чуят забавни лекции, да видят и вземат участие в демонстрации, да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасители, биолози, учени, откриватели на пещери, да научат за непознати животни и растения, да опознаят отвесния свят на алпинизма и катеренето,  да рисуват.

В Цар-Симеоновата градина, алеята до фонтаните, ще се проведат демонстрации по бойни изкуства, национални танци, изобразяване, актьорско майсторство, занаяти и какво ли още не.

Тази година, за първи път от началото на осъществяване на фестивала, ще имаме и пункт за скално катерене, в южното подножие на рид Бунарджика /до църквата " Св. Св. Петър и Павел " /.

В рамките на този фестивал, дружно ще забележим каква е връзката сред знанието и придвижването, по какъв начин наученото в библиотеките може да бъде на практика приложено в живота, по какъв начин да култивираме здрав дух в здравото тяло, по какъв начин да живеем интензивно, по какъв начин да бъдем част от един витален и здрав социум, и по какъв начин безвредно да взаимодействаме с природата и околната среда.

За присъединяване във фестивала са поканени:

1. Регионален природонаучен музей, който ще провежда благотворителен базар " От деца за деца " и игра за преработването. "

2. Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив

3. Пещерен клуб " Пълдин “ – Пловдив, който ще направи проява на съоръжение и техника за изследване на пещери и водолазно съоръжение.

4. Пещерен клуб " Ъндърграунд “ – София.

5. Пещерен клуб " Джендема “ – Пловдив.

6. Клуб за планинско-приложни спортове " АГАРТА “ – Пловдив, който ще обезпечи опция на децата да се срещнат с отвесния свят на катеренето и да се изкачат на 45-метровата постройка на Библиотека " Иван Вазов ".

7. Алпийски клуб " Пловдив “, както и катерачи от цяла България, които ще обезпечат на децата опция да ревизират силите си в занятие по  катерене на скалите на рид Бунарджика.

8. Българска федерация по спелеология.

9. Планинска избавителна работа - отряд Пловдив, която ще показва екипировка и съоръжение за планинско избавяне.

10. Сдружение Аварийно избавяне – Пловдив, което ще показва техника и съоръжение за градско избавяне и избавяне в комплицирани терени /включително първата в България офроуд кола за спешна помощ, купена и оборувана с дарения. /

11. Съвместно командване на специфичните интервенции, което ще запознае децата с ориентирането с карта и компас и катеренето по алпийски прийом.

12. Таекуондо клуб Тракия, който ще взе участие с демонстрации и показване на спорта си.

13. Детско-юношески танцов състав “Тракийци " - с. Калековец.

14. Кризисен център за деца, жертви на принуждение - Пловдив.                                                                                      

15. Общински подслон за безстопанствени животни, който ще запознае децата на Пловдив с някои от питомците си, за които най-голямото благополучие ще е да намерят своя осиновител и своя дом.

16. Асоциация на родителите на деца с повреден слух – АРДУС.

17. Клуб по Кофукан-карате – Пловдив.

18. Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив.

19. Книжарница " Мечо Пух ", която ще провежда пункт за изобразяване.

20. РДПБЗН - Пловдив ще взе участие в мероприятието единствено на 04.06.2022 година (събота) с ревю на техника и съоръжение на 01 РСПБЗН - Пловдив и Сектор " Специализирани оперативни действия " при РДПБЗН-Пловдив, за осъществяване на пожарогасителна и избавителна активност в това число техника за пожарогасене, техника за избавителна активност при ПТП, техника и защитни средства за   химическа и биологическа отбрана, водолазна екипировка и други

21. " Аварийно избавяне Пловдив ", ще показа щанд/шатра с експониране на екипировка и профилиран лекотоварен офроуд линейка
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР