Наркотикът беше открит в мраморни плочки Двама турски граждани са

...
Наркотикът беше открит в мраморни плочки Двама турски граждани са
Коментари Харесай

Затвор за двама турски граждани пренесли у нас хероин за 57 млн.лв

Наркотикът беше открит в мраморни плочки
Двама турски жители са наказани за трафик и разпространяване на хероин. Това обявиха от спецпрокуратурата. Постигнато е съглашение като единият от тях ще изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ 9 години и санкция от 100 000 лв.. На другия е наложено наказване от 8 години затвор и 50 000 лв. санкция.

Двамата бяха арестувани при акция през месец юли. Мъжете бяха съумели да вкарат нелегално в страната ни хероин. Наркотичното вещество беше намерено в мраморни плочки.

Контейнерите са пристигнали на пристанище Варна-запад от Обединените арабски емирства, откъдето на 03.06.2021 година са били превозени с камиони до склад в гр. Сливен, нает от участниците.

Същия ден те са арестувани в склада, до момента в който изваждат хероина от кухини в изрязани мраморни плочи. В профилираната полицейска интервенция вземат участие чиновници на ГДБОП, на Европол и Главна Дирекция „ Гранична полиция “ под управлението и надзора на Специализирана прокуратура. Съдействие в хода на следствието оказва и правоохранителният орган на Съединени американски щати за битка с опиатите – DEA.

Назначена по делото експертиза открива, че откритият и конфискуван хероин е на стойност 56 690 416 лв..

Разследването на Специализираната прокуратура завършва на 11.11.2021 година При предявяване на материалите двамата обвинени признаха виновността си, съгласиха се делото да бъде решено без правосъдно разглеждане по общия ред и желаеха съглашение с прокуратурата.

Съдебното определение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие неоправдателна присъда. Предстои двамата непознати жители да бъдат преведени в място за изтърпяване на санкции „ отнемане от независимост “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР