Нарколози са установили, че редовната или епизодична употреба на приблизително

...
Нарколози са установили, че редовната или епизодична употреба на приблизително
Коментари Харесай

Има връзка между употребата на марихуана и опитите за самоубийства сред младите хора

Нарколози са открили, че постоянната или епизодична приложимост на почти два до три пъти усилва вероятността от суицидни хрумвания измежду младежите. Това важи изключително за лицата с хронична меланхолия. Резултатите от проучването са оповестени от научното списание JAMA Network Open, предава БГНЕС.

Доскоро доста лекари смятаха, че марихуаната не провокира взаимозависимост и не трансформира необратимо действието на човешката нервна система. Преди няколко години нарколози откриха, че непрекъснатото потребление на марихуана може да промени метода на действие на мозъка и да притъпи възприятието за наслаждение. Освен това учените откриха неотдавна, че използването на марихуана по време на бременност усилва риска детето да развие аутизъм и други психологични разстройства.

Бет Хан от Националния институт за проучване на наркоманиите в Съединени американски щати и нейните сътрудници откриха друга евентуално отрицателна последица от злоупотребата с марихуана. Те са изучавали склонностите към самоубийство измежду американската юноша (на възраст от 18 до 34 години) сред 2008 и 2019 година

Изследователите провели поредност от анкети измежду 280 хиляди младежи от двата пола - за неприятни привички, суицидни настроения и разнообразни житейски фактори, които въздействат върху душeвността и държанието на индивида.
 В Ню Йорк: Ваксинираш се и получаваш премия - цигара марихуана В Ню Йорк: Ваксинираш се и получаваш премия - цигара марихуана
Нюйоркчани, които са били имунизирани против COVID-19, получиха гратис цигара марихуана, написа БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес. Активисти...

Наблюденията посочили, че за 11 години суицидните настроения измежду американските младежи са почнали да се демонстрират по-често. По-чести станали и опитите за самоубийство. Тези индикатори се нараснали приблизително с 40-60%, като измежду избрани категории от популацията, в това число такива с разнообразни форми на меланхолия, те са нарастнали няколко пъти.

Анализирайки вероятните аргументи за това, учените забелязали, че повишаването на суицидните настроения през последното десетилетие нормално съответствува с увеличението на честотата на използването на марихуана или нейните аналози. Заинтригувани от този модел, наркотерапевтите проучили по какъв начин въздейства марихуаната върху суицидните настроения на разнообразни групи младежи.

Оказало се, че използването на марихуана в действителност е обвързвана с внезапното увеличение на вероятността от суицидни мисли и опитите за самоубийство. Подобни проблеми са присъщи единствено за 3% от младите американци, които не страдат от меланхолия и не използват опиати. Употребата на марихуана повишила тази цифра до 7-14%, според от честотата на пушене.

Момичетата се оказали изключително податливи на това въздействие. В някои случаи използването на марихуана нараснала риска от суицидни хрумвания четири до пет пъти. Учените са на мнение, че тези данни би трябвало да се вземат поради от психолози и нарколози, които работят с евентуални жертви на самоубийство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР