Наркобосът Хулио Андрес Мурильо Фигероа се кри 15 години. Ала

...
Наркобосът Хулио Андрес Мурильо Фигероа се кри 15 години. Ала
Коментари Харесай

Наркобосът Хулио Фигероа се кри 15 години, арестуваха го защото… заведе кучето си на ветеринар

Наркобосът Хулио Андрес Мурильо Фигероа се кри 15 години. Ала една неверна стъпка му коства свободата. Той заведе… кучето си на ветеринар.

Фигеро, позат като „ Царя “ работеше за Пабло Ескобар. Властите го издирваха за трафик на колета с кокаин от Колумбия за Европа.

Той е обвинен, че е една от водещите фигури в картел, който доставя италианската мафия, в това число страховитата Ндрангета

След клиентите му е и Mocro Mafia, която работи от Холандия

„ Царят “ е на радара на европейските правоприлагащи органи, откогато през 2021 година край крайбрежията на Хуелва в Испания беше открит товар от 1623 кг кокаин.

Испанската полиция сподели в изказване след ареста на Мурильо Фигероа:

„ Той беше прочут на полицията с това, че в предишното е сътрудничил с исторически водач на (Картела Меделин) сред 80-те и 90-те години. “

Мурило Фигероа е работил под управлението на Ескобар в неговия картел Меделин

След гибелта на боса през 1993 той се постанова като един от главните дилъри в града. А когато медиаторът му е хванат през 2022 година, той напуща Европа и се връща вкъщи.

Той напусна Европа и се върна в родината си, когато медиаторът му беше хванат през 2022 година

Неговото царуване завърши по доста по-тих метод от това на някогашния му началник.

Полицията съумя да го разпознава по отличителната му походка, до момента в който водеше кучето му при ветеринарите в Кукута

Полицията сподели в изказване:

„ Има два детайла, които издадоха самоличността му при визитите му в медицински център – личните му проблеми с подвижността, които го накараха да употребява бастун, и непрекъснатите пътувания до ветеринар за кучето му. Той бе разпознат, само че изчезна още веднъж, преди да бъде забелязан в друго имение в Антиокия, оценено на към £1,5 милиона. Там понякога беше засичан да извежда кучето си на разходка край частно езеро. “

Пабло Ескобар стана един от най-богатите хора в света, ръководейки империя за контрабанда на опиати, която се простира от Колумбия до дузина други страни.

Той беше убит от колумбийската полиция, откакто беше притиснат в ъгъла на покрив, до момента в който се опитваше да избяга.

Източник: Metro/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР