Нареждаме на редовно правителство може да промени сметките и в

...
Нареждаме на редовно правителство може да промени сметките и в
Коментари Харесай

Нов план: Иван Демерджиев влиза в кметската битка в Пловдив

Нареждаме на постоянно държавно управление може да промени сметките и в кметския избор, сподели изследване на „ Галерия “. Нищо чудно Румен Радев да пусне част от хората си на локалните набори.

Най-сериозната коалиция около президента може да се роди в Пловдив. Под тепетата от седмица се шушука настойчиво, че Иван Демерджиев ще бъде повдигнат като претендент за кмет, в случай че спре да бъде длъжностен министър на вътрешните работи. Формално пловдивският юрист ще бъде препоръчан от самостоятелен предприемчив комитет. Зад Демерджиев ще застанат партиите на Стефан Янев и Слави Трифонов, които имат някаква поддръжка в града. Очаква се зад привидно десния Демерджиев да се завъртят и алените организации, отделили се от Българска социалистическа партия и правилни на президента Радев.

При подобен формат сегашният министър на вътрешните работи получава значително шансове, въпреки самият той да не е изключително известен в Пловдив.

Интересна може да се окаже ролята на ГЕРБ в този случай. Хората на Бойко Борисов още не са издигнали претендент. Силният човек на партията в града Иван Тотев към този момент загатна, че това може да е надпартийна фигура.

Опонентите подозират, че ГЕРБ хитро ще се измъкне от задаваща се загуба в Пловдив, като из-дигне слаб претендент, а на втори тур поддържа тъкмо Иван Демерджиев. И ще се подреди до спечелилите. Това няма да е изненада поради внезапно стоплените връзки сред Румен Радев и Бойко Борисов.

Демерджиев има шансове и поради към момента неразбираемата кандидатура на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. ПП-ДБ депутатът Манол Пейков даде поръчка, че желае в локалната власт. Иван Тотев даже го разгласи за претендента на ПП-ДБ.

Вероятно водачът на ГЕРБ в града върти подъл проект. Истината е, че нито „ Промяната “ са застанали към този момент зад Пейков, нито даже неговата партия Демократична България.

Реклама

Хората на Кирил Петков и Асен Василев търсят твърдо човек от партията за най-високия стол в Пловдив и се чака до края на месеца да излязат с решение. Ако Манол Пейков, спечелил известния приз „ Мъж на годината “, реши да играе независимо, това ще даде голям късмет на съперниците, въпреки че по принцип Демократична България не се радва на огромна поддръжка в Пловдив. На последните локални избори десните взеха едва4 места от общо 51 в локалния парламент.

Разбира се, не би трябвало да бъде подценявана ролята на полицията и прокуратурата в изборите. Както е известно, някогашната шефка на Общинската изборна комисия (ОИК) в Пловдив Деница Чингарова даде обширни показания персонално пред основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров във връзка скандалните разкрития за фалшификации на локалните избори през 2015 година Срещата беше по експлицитна покана на служителя на реда, който е професионалният началник на вътрешното ведомство.

„ Разговорът продължи близо час и половина. Дадох информацията, с която разполагам. Повече не мога да приказвам поради следствена загадка “, сбито разяснява Деница Чингарова, която сега работи като юрист на свободна процедура.

Тя провокира величествен политически скандал, откакто написа във фейсбук, че като началник на ОИК през 2015 година е фалшифицирала изборните резултати, с цел да може претендентът на ГЕРБ Иван Тотев да изпревари същинския победител Славчо Атанасов. Според формалните данни на ЦИК Тотев завоюва втори мандат с 1416 гласа задатък на балотажа.

Преди дни Чингарова съобщи, че на извършените през 2015 година локални избори е бил сменен чувал с бюлетините от „ Тракия “. Това е станало след напън и опасност против децата й. Прокуратурата се самосезира по случая и образува досъдебно произвеждане. Чингарова обаче още не е разпитвана.

Лидерът на ГЕРБ и някогашен кмет Иван Тотев се закани да съди някогашната си съпартийка за 50 000 лв.. Той твърди, че единствено човек с болен мозък може да измисли такава „ чудовищна неистина “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР