Наредбата за обществения ред в София, с която се определя

...
Наредбата за обществения ред в София, с която се определя
Коментари Харесай

Общинските съветници ще опитат да гласуват наредба, за да въведат ред в София

Наредбата за публичния ред в София, с която се дефинира по кое време и по какъв начин може да се основава звук, да се организират събития и музикални осъществявания в публични пространства, както и се вкарват редица забрани, ще бъде гласувана през днешния ден от общинските съветници.

Документът се приготвя от края на 2017 година, само че поради нуждата от голям брой корекции гласуването му беше отсрочено с съвсем една година. В процеса отпаднаха редица неточни и противоречиви оферти. Съветниците имаха подготвеност да я гласоподават на последното си съвещание преди лятната почивка, като тогава задачата беше наредбата да бъде призната и да бъде променяна след това. Преди съвещанието обаче тя беше оттеглена от дневния ред.

Основните текстове са ориентирани към ограничението на шума от домашни действия в жилищни здания, в това число за религиозни и политически, индустриални, строително-ремонтни цели. Шумът се не разрешава в интервала сред 22 и 08 часа, както и сред 14 и 16 часа. Също по този начин в интервала от 22 до 08 сутринта се не разрешава шумът на публични места, общински площи, използването на пиротехнически средства.

Забраните, които ще се вкарат с документа, са паленето на огън на публични места без позволение, миенето на стъкла на коли и всевъзможни типове развлекателна активност на пътните платна, къпането във фонтани и градски водоеми без разрешението на стопанисващите ги, късането и рязането на цветя.

Скейтбордистите, велосипедистите и каращите ролкови кънки повече няма да могат да употребяват общинската паркови мебели - пейки, парапети, фонтани, за каскади.

Наредбата ще ограничи и опциите на софийските улични музиканти да се демонстрират на разнообразни места из града - най-често оживени подлези и централни паркове. Всеки искащ да осъществя музикалния си гений ще би трябвало да изиска позволение от районните общини, които ще дефинират и местата за сходни прояви. Краят на процедурата е заповед на кмета на София.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР