Наредбата на Министерството на здравеопазването, предвиждаща някои медикаменти да бъдат

...
Наредбата на Министерството на здравеопазването, предвиждаща някои медикаменти да бъдат
Коментари Харесай

Наредба на Министерството на здравеопазването ще създаде сериозен проблем на ветеринарните

Наредбата на Министерството на здравеопазването , предвиждаща някои лекарства да бъдат предписвани само с е-рецепти , ще сътвори огромен проблем за ветеринарните доктори, предизвестяват от Българския ветеринарен съюз /БВС/. В момента наредбата е препоръчана за публично разискване .

От съсловната организация изясняват, че има заболявания при домашните любимци, които сполучливо се лекуват с медикаменти за хуманна приложимост . Според промените обаче ветеринарите няма да могат да ги изписват, разяснява заместник-председателят на съюза доктор Мирослав Първанов за „ БНР “.

„ Имах право и до момента мога на книжен притежател да изпиша лекарството и съответният притежател на куче или на котка отива до човешка аптека и си го закупува. С въвеждането напълно на електронното изписване нямам техническата опция да го направя “ , разясни той, добавяйки, че ветеринарите не могат да издават електронни предписания, защото не са част от системата .

Проблемът се крие в това, че се лимитира правото на ветеринарните лекари да употребяват хуманни медикаменти, а това създавало съществени проблеми в опазването на здравето на домашните любимци.

От БВС са поискали да се срещнат незабавно със здравния и аграрния министър, с цел да разрешат проблема.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР