Наред със стартиращите проверки за нерегламентирано разположени каравани и кемпери

...
Наред със стартиращите проверки за нерегламентирано разположени каравани и кемпери
Коментари Харесай

Областният управител: Собственици могат да включат земите си в карта за свободно къмпингуване

Наред със започващите инспекции за нерегламентирано ситуирани каравани и кемпери регионалният шеф Пламен Янев съобщи, че се търсят и частни терени по Южното Черноморие за включването им в карта с места за свободно къмпингуване. Тази самодейност на Министерството на районното развиване и благоустройство цели с изключение на основаване на такава карта, само че и разработване на разпоредба, регулираща свободното къмпингуване .

Терените, подобаващи за краткотрайно разполагане на палатки, кемпери или каравани , могат да са горски или аграрни. Те не се категоризират като къмпинги по смисъла на Закона за туризма, само че подлежат на регулация по отношение на слагането на обекти в тях. От Министерство на регионалното развитие прецизират, че предлаганите парцели би трябвало да са отвън територията на морските плажове, пясъчните дюни и към този момент категоризираните къмпинги, а предпазени местности и естествени забележителности не могат да бъдат предлагани.

Собствениците на подобен тип терени могат да заявят интерес до Областна администрация за включването на земите в профилираната карта с места за свободно къмпингуване . Изпратените оферти ще бъдат обширно изследвани от Министерство на регионалното развитие във връзка с пожарна сигурност, риск от бедствия и биха могли да се отразят в формален указател.

Пламен Янев пред Искра.бг за нерегламентираното къмпингуване: Собствениците на частните парцели ще имат три избора

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР