Нарастваща група анализатори се противопоставят на широкоразпространеното пазарно очакване, че

...
Нарастваща група анализатори се противопоставят на широкоразпространеното пазарно очакване, че
Коментари Харесай

Евро-мечките предупреждават, че пазарът игнорира риска от нова енергийна криза

Нарастваща група анализатори се опълчват на широкоразпространеното пазарно очакване, че възходът на еврото ще продължи. Според тях енергийната рецесия, която докара до срив на валутата на еврозоната, надалеч не е завършила, пишат Джордж Лей и Наоми Таджитсо за .

Инвеститори и анализатори от Vanguard Group Inc. и BlueBay Asset Management LLP настояват, че високите цени на газа ще продължат да оказват напън върху комерсиалния баланс на еврозоната. Други предвиждат, че валутата може да падне назад към паритета с $ от актуалното равнище от към 1,10 $ за евро. Блокът е чист вносител на сила и природният газ съставлява една четвърт от енергийния му микс.

Призивът опонира на консенсусното мнение, че повишението на лихвените проценти на Европейската централна банка ще накара валутата да удължи ралито си от 16% от септември насам, когато последно се търгуваше при паритет с $. Средната прогноза в изследване на Блумбърг е 1,12  долара за евро до края на годината, а най-оптимистично настроените за еврото анализатор залагат на равнище от 1,20 $ за евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР