Напусна ни поетът Росен Друмев – един от творците, заради

...
Напусна ни поетът Росен Друмев – един от творците, заради
Коментари Харесай

Почина поетът Росен Друмев

Напусна ни поетът Росен Друмев – един от създателите, поради които Бургас е прочут и уважаван като град на изящната книжовност. Това заяви кметът на община Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден във Facebook. 

" Росен си отиде след тежко и дълготрайно боледуване, оставяйки творчество, което е част от националното литературно благосъстояние. Автор е на поетичните книги " Тежко време “, " Отломки “, " Наноси “, " Сиромашка софра “, " Армада. Пътуване през загатна “, " Човешко “.

От дълги години работеше като редактор на списание " Море “, издание на бургаската писателска общественост. Носител е на влиятелната национална премия за лирика " Христо Фотев ".

Росен не бе измежду създателите, които се стремяха към светлините на прожекторите. Той работеше безшумно и дискретно, само че с честност и отдаденост към думите, по тази причина и поетичните му послания са мощни и запаметяващи се. Чрез тях той вечно ще е част от литературната памет на Бургас ", написа Николов. 

Поклонението ще бъде на 16 януари от 11:00 часа. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР