Напусна ни инж. Койчо Русев - учредител и председател на

...
Напусна ни инж. Койчо Русев - учредител и председател на
Коментари Харесай

Загубихме Койчо Русев - общественик и ерудит с възрожденски дух

Напусна ни инж. Койчо Русев - основател и ръководител на Националната транспортна камара, оповестиха от сдружението. " Загубихме отличен експерт, деен съидейник, същински другар с чисто сърце, постоянно подготвен да бъде един до друг в борба " пишат от камарата.

Инж. Койчо Русев е роден в ямболското с. Зорница през 1946 година Завършил е Техническия университет – София, компетентност " Двигатели с вътрешно горене и коли ", както и Университета по национално и международно стопанство - София, компетентност " Икономика на автотранспорта ". Специализирал е в Академията за национално стопанство и във френския институт „ Марком “.

Целият професионален път на Койчо Русев минава в областта на превоза. Създател е на Националната транспортна камара и „ Български транспортен холдинг “ АД. От 2007 година е ръководител на Управителния съвет на Съюза на организациите в автомобилния превоз. Член е на Българската стопанска камара, Националната транспортна камара и на Държавно- публичната консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата към Министерския съвет, а също и на Съюза на самостоятелните писатели в България.Бил е зам. министър на превоза.

Русев е притежател на доста награди и оценки, съавтор и създател на книги. Предоставя персонална стипендия на най-хубавия студент от Транспортния факултет на Технически университет - София и обезпечава годишно награди за тримата първенци на випуска.

Койчо Русев е почетен жител на Пловдив и Средец.

Той е притежател на следните оценки:
" Орден на труда " – златен; " Червено знаме " ; " Народна република България " – І степен; " За гражданска заслуга " – І степен; " Златен орден на Международния съюз за пътен превоз – IRU " – Женева;Медал " 1300 години България " за принос в разкриването на Античния спектакъл Пловдив;Медал на БЧК за заслуги при кръводаряването; " Заслужил активист " на СБА;
Приятелите му ще го запомнят като извънредно ерудиран, почтен, обективен и честен мъж с възрожденски дух и респектираща обща просвета.

Екипът на TrafficNews изрича съболезнования на фамилията и околните на Койчо Русев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР