Напуканите устни са един от най-дразнещите козметични проблеми, който засяга

...
Напуканите устни са един от най-дразнещите козметични проблеми, който засяга
Коментари Харесай

Наистина ли балсамът за устни може да ни навреди

Напуканите устни са един от най-дразнещите козметични проблеми, който визира както дами, по този начин и мъже. Затова и хора и от двата пола нормално разполагат най-малко с един еликсир за устни.
Прочетете още
Не за първи път обаче се повдига въпросът дали този вид артикул в действителност не води до противоположния резултат - вместо да оказва помощ при напукани устни, да утежнява положението още повече. Ето и какво е мнението на кожните лекари.

Най-напред те прецизират, че елементарният еликсир за устни се прави с вазелин и когато е нанесен върху устните, на процедура основава защитна преграда, която " запечатва " влагата и предотвратява загубата ѝ. Основният минус обаче е, че не хидратира и не овлажнява.

 Снимка 659389

Друг негатив на балсама за устни е наличието на аромати и оцветители, които могат да причинят неспокойствие. Не всеки обаче получава сходна реакция, а зависи от това какъв брой чувствителни са устните на човек. При някои хора раздразнението от ароматите и оцветители води до по-честа приложимост на балсама за устни, за да облекчат положението. Но по този метод се получава един затворен кръг, при който усъвършенстване на напуканите устни няма.

Според кожните лекари чувството за непрекъснатата потребност от нанасянето на еликсир е знак, че това не е верният артикул за нас. Те поучават да заложим на овлажняващ еликсир, вместо на подобен на основата на вазелин. В случай че устните ни са прекалено напукани, е най-добре да наслоим двата вида, като първо нанесем от овлажняващия, а по-късно от елементарния еликсир (или пък чист вазелин), написа InStyle.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР