Напрежението в управляващата коалиция е голямо, стана ясно от думите

...
Напрежението в управляващата коалиция е голямо, стана ясно от думите
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Христо Иванов и Атанас Атанасов са пред излизине от коалицията

Напрежението в ръководещата коалиция е огромно, стана ясно от думите на социолога Андрей Райчев и обществения антрополог Харалан Александров пред Българска национална телевизия.

" Нинова няма ход, за нея излизане от властта е доста неприятно, тя ще мълчи най-вече. Христо Иванов и Атанас Атанасов са пред излизане, те няма да мълчат. (Слави) Трифонов е пред изригване, пред срутване. Какви рокади могат да предложат Петков и Василев ", запита Райчев.

По думите му има едно " непрестанно друсане, което продължава година и половина. Мнозинството на двамата младежи (премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев - б.р.), не беше тяхно болшинство, това не беше техен избор, това беше специфичен избор - подарък за тях, както преди беше за Слави Трифонов, с цел да смъкват Бойко Борисов ", сподели Райчев.

" Те се държат като хора, които имат болшинство, това е коренът на всички неприятности ", разясни Райчев. По думите му предстоят две огромни талази, които са като две цунами - едното е оръжия за Украйна и другото - Македония. Тези цунами вървят към това държавно управление и ще го удавят. Ако Нинова разреши да се даде оръжие на Украйна, тя ще получи нула гласа ", разясни социологът.

Също по този начин, в случай че съпредседателят на Демократична България Христо Иванов допусне да не се даде оръжие на Украйна, това е капан за тяхната конструкция. По македонския въпрос всички дружно като се изключи водачите на обединението мислят да не пада ветото. Електоратът това е решил и партиите няма да мръднат от тази позиция. Те са в тежка кулминационна точка, сподели Райчев.

Според Харалан Александров корабът на ръководството, какъвто облик показа Райчев, не е в положително положение, администрацията е в отчайващо положение, те не работят. Екипажът на кораба се държи като тайфа пирати, които са го завладяли .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР