Напрежението в Румъния се увеличава след отказа на Австрия северната

...
Напрежението в Румъния се увеличава след отказа на Австрия северната
Коментари Харесай

Румънски евродепутат: Ветото на Австрия за Шенген трябва да бъде отменено от Съда на ЕС

Напрежението в Румъния се усилва след отхвърли на Австрия северната ни съседка да влезе в Шенгенското пространство.

Това би донесло големи изгоди за стопанската система на Румъния, която сега е най-бързорастящата в Европейски Съюз.

За Румъния и нейните жители са нарушени главните права на Общността: свободата на придвижване на хора и свободата на придвижване на артикули, написа Еуджен Томак в профила си във Facebook, съобщи Епицентър.

Европейската комисия да сезира Съда на Европейски Съюз по отношение на Съвета на Европейския съюз, за ​​да отбрани правилата и полезностите в Договора за действието на Общността след решението на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 8 декември да отхвърли Румъния за Шенген. Това е изискал публично през днешния ден водачът на румънската партия „ Народно придвижване “ (PMP) и народен представител в Европейския парламент Eуджен Томак, оповестява румънската медия Обсерваторнюз.

„ Ветото на Австрия за Шенген би трябвало да бъде анулирано в Съда на Европейския съюз. За Румъния и нейните жители са нарушени главните права на Общността: свободата на придвижване на хора и свободата на придвижване на артикули. Следователно Европейската комисия има задължението да работи, с цел да приложи буквата и духа на закона ", написа Еуджен Томак в профила си във Facebook.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР