Напрежението в пловдивското село Войводиново ескалира вчера късно следобед. Около

...
Напрежението в пловдивското село Войводиново ескалира вчера късно следобед. Около
Коментари Харесай

Войводиново осъмна под блокада от жандармерия

Напрежението в пловдивското село Войводиново ескалира през вчерашния ден късно следобяд. Около 200 души излязоха на митинг пред църквата. По-късно се пробваха да навлязат в ромската махала. Гражданите показаха гнева си поради избухналото принуждение. Повод за това стана 33-годишен боен от Специалните сили с тежка черепно-мозъчна контузия след сборичкване с двама роми.

Пътят на протестиращите бе заграден от пет полицейски буса, десетки униформени пазят реда. Кметът на Войводиново Димитър Тосев съобщи пред " Марица ", че неведнъж е желал подпомагане от полицията, само че до решение не се е стигнало.

До митинга се стигна откакто двама роми - 21-годишният Атанас Пакетов и 17-годишният му брат, биха 33-годишен българин. Според информация на „ Марица “ става въпрос за военния Вальо Димов.

Напрежението докара до намесата на жандармерия, която е охранявала селото през цялата нощ.

Служители на Община „ Марица ” и полиция влизат през днешния ден в ромската махала на Войводиново. Те ще ревизират адресната регистрация на пребиваващите там роми. Всички нелегално пребиваващи ще бъдат глобени, а седмица по-късно кметът на общината ще издаде заповеди за срутване на противозаконните постройки, стана ясно през днешния ден.

Никой не знае какъв брой тъкмо са противозаконните къщи в ромската махала на Войводиново. Те са вдигнати на общински терен. В момента върви процедура по снимане и определяне на законността им.

Снимки: Стоян Илиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР