Напрежението на Конгреса на БСП се трупаше във времето заради

...
Напрежението на Конгреса на БСП се трупаше във времето заради
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: БСП ще организира референдум за джендър идеологията, защото тя подмолно се вкарва в българските училища

" Напрежението на Конгреса на Българска социалистическа партия се трупаше във времето поради неудовлетворени упоритости на някои някогашни наши приятели. То е резултат от обстоятелството, че всички групови органи на партията взимаха решения, които отричаха такива дейности. Може би на тези, които не са съгласни и които отидоха в новото ляво, които години наред рушаха името и престижа на Българска социалистическа партия, най-после не им устояха нервите. Защото това, което те направиха, бе безобразно. " Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в предаването " България заран " по Bulgaria ON AIR.
Тя изрично отхвърли обвиняването,че Българска социалистическа партия е лидерска партия и уточни, че няма нито едно решение, което се извършва, без то да е взето от груповите партийни органи. " Биейки по Нинова, която е лицето на партия, най-лесно се разрушава престижа на Българска социалистическа партия. Това не е инцидентно, тъй като Българска социалистическа партия е единствената сериозна солидна партия с стратегия, с дейности, с реализирани резултати в лявото пространство в България ", изясни Анастасова.
Социалистът сподели още, че управлението на партията е положило съществени старания да откри разговор с вътрешната съпротива, само че те не са поискали това да се случи. " Включително напълно неотдавна Нинова предложения всички, които основават така наречен ново ляво обединяване, да се върнат в Българска социалистическа партия. Убедихме се обаче, че няма по какъв начин да се получи единодушие, тъй като тези хора не желаят единодушие. Може да се реализира единодушие, когато се спори за правила и политика. Аз обаче не виждам нищо, което да се предлага отсреща ", акцентира Ирена Анастасова.
По нейните думи няма по какъв начин това да случи, тъй като Българска социалистическа партия не се е отклонила нито на сантиметър от задачите и програмата на партия. " Ние отстояваме лява политика и аз не знам какво друго ляво може да бъде измислено, друго от това, което Българска социалистическа партия осъществя - безвъзмездни ясли и детски градини, безвъзмездни учебници до 12-ти клас, по 300 лева за всяко дете до 4-ти клас, минималната работна заплата да е 50% от междинната. Основна борба ни беше и да освободим от налози всички младежи до 26 години. Какво друго предлага това ново ляво? Ако новото ляво е, както ни притискат от Партията на европейските социалисти, да допуснем ЛГБТИ образованието в учебните заведения и така наречен джендър идеология, то ние се разграничаваме от него ", сподели още тя.
" Ние се противопоставяме на пълзящия демократичен модел в образованието и поради това едно от главните решения на Конгреса на Българска социалистическа партия бе да организираме общонационален референдум - възможно ли е джендър идеологията в българските учебни заведения ", уточни Анастасова. По нейните думи това е доста тежък въпрос, тъй като в последните години разнообразни неправителствени организации са били позволени в българските учебни заведения и са се появили неприемливи пособия, в които безшумно и тайно се вкарва тази тема.
" Аз считам, че българските социалисти, които съществено наблюдават процесите, за които Конгресът не бяха свадите и доведените момчета от Кирил Добрев, за които Конгресът не беше окупирането на трибуната, а одобрената нова стратегия и правилник, ще отидат към изборите по-мобилизирани и с още по-голямо доверие към партията ", сподели в умозаключение Ирена Анастасова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР