Напрежението между управляващите продължава да бъде високо. В петък парламентът

...
Напрежението между управляващите продължава да бъде високо. В петък парламентът
Коментари Харесай

Преди рестарта на парламента: Напрежението между управляващите е високо

Напрежението сред ръководещите продължава да бъде високо. В петък Народното събрание се завръща, с цел да рестартира законотворческата си активност.

Между краткотрайно обаче в страната се случиха някои знакови събития – убийството на Алексей Петров , а седмица по-късно Васил Божков, който прекара 3 години в Дубай, се завърна назад в България. През уикенда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов беше във врачанското село Лиляче, където първи направи коментар по отношение на завръщането на Божков у нас.

Борисов е безапелационен, че не се тормози от този факт. Той добави, че в случай че Божков е почтен, би трябвало да си почисти името, а в случай че ли не, има правосъдна система , която да предприеме съответните дейности.

При кацането си в страната в петък на предприемача бе връчена призовка да даде показания по дело, което започва точно поради негови обвинявания, че е давал подкупи на Борисов в последния му мандат като министър председател и на неговия финансов министър Владислав Горанов, който към този момент е глобен по „ Магнитски “ , под предлог, че това е било „ такса успокоение “.

Заради тези обвинявания през 2022 година Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов бяха задържани от полицията по времето на кабинета на Кирил Петков. По-късно обаче съдът разгласи арестите за противозаконни.

От Лиляче Борисов атакува „ Продължаваме промяната–Демократична България “ /ПП-ДБ/, като ги упрекна в осъществяването на чистки в Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната, бордовете на тотото и на Държавната консолидационна компания.

На идващия ден Кирил Петков се обърна към Борисов и го помоли да не приказва през медиите, а „ в случай че желае да си приказват, да му вдигне телефона “ . Петков акцентира, че водачът на ГЕРБ би трябвало да се обърне към министър-председателя по отношение на всевъзможни назначения. Той напомни, че има над 10 зам.-министри на ГЕРБ , които сега са част от кабинета и са били съгласувани с Мария Габриел и с Николай Денков.

Съпредседателят на ПП-ДБ съобщи, че няма никакво доверие в и.ф на основен прокурор Борислав Сарафов . По проблема с Божков, Петков съобщи, че прокуратурата и съдът би трябвало да си свършат работата. Бившият министър председател разяснява убийството на Алексей Петров, заявявайки, че е неприемливо да има показни разстрели в европейска страна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР