Напрежението между израелци и палестинци в района на Ивицата Газа

...
Напрежението между израелци и палестинци в района на Ивицата Газа
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Ерусалим: Християнин ръководи Музея за ислямско изкуство

Напрежението сред израелци и палестинци в региона на Ивицата Газа и Западния бряг продължава. Вчерашните митинги взеха 4 жертви, а над 150 индивида бяха ранени. В идващия репортаж ще ви разкажем за забавно място в Ерусалим, където спорът е сменен със ценене на другите. Музеят за ислямско изкуство, управителен от християнин.

Понякога се пита не е ли необичайно християнин да управлява Музей на ислямското изкуство, в който да се събират и евреи, и палестинци в Ерусалим. Особено в обстановка като тази на конфликти, митинги и спорове, които задушават мира.

Надим Шабан - шеф на Музея за ислямско изкуство в Ерусалим: Дойдох в Ерусалим като християнин и арабин, само че последователно разбрах, че се усещам доста повече човешко създание, в сравнение с представител на някоя вяра - на евреите, християните или мюсюлманите. Приемам себе си като човек, който е някак над религиозните практики и усещам всички хора доста близки, без значение от религията им.
Щастлив е, че този музей притегля и израелски, и палестински деца.

Надим Шабан - шеф на Музея за ислямско изкуство в Ерусалим: Наричаме го дом, тъй като успяхме да създадем безвредно място за тях посредством изкуството. Да посещават нашия музей, да вземат участие в обучителни стратегии и да учат хиляди мостри на ислямското изкуство.
В този ден залите на музея за ислямско изкуство са цялостни.

Нахида Абас - учител: За нас е чест, че еврейски деца посещават този музей. Той учи хората да живеят дружно.
Надим Шабан споделя, че е време водачите да намерят метод да беседват между тях, тъй като не може да има мир без директни договаряния.

Надим Шабан - шеф на Музея за ислямско изкуство в Ерусалим: Трябва да продължим да живеем дружно. Не можем да пл анираме бъдещето си, като непрекъснато водим борби един против различен. Стига толкоз.
И до момента в който възрастните беседват за спора и мира, децата просто играят дружно.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР