Напрежението е факт и не бива поради политическо лицемерие то

...
Напрежението е факт и не бива поради политическо лицемерие то
Коментари Харесай

За Дончев е политически лицемерно да се отрича, че има напрежение

Напрежението е реалност и не трябва заради политическо двуличие то да се отхвърля. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред БГНЕС във връзка последните събития в Габрово и събарянето на постройки.

Той увери, че през последните 24 часа страната към този момент е подхванала ограничения за потушаването на това напрежение. В града има спомагателни сили на полицията, които ще останат там колкото е належащо, с цел да подсигуряват публичния ред. В момента се правят и инспекции на разнообразни адреси. Проверява се какъв брой лица живеят там, имат ли адресна регистрация и на какво съображение се населяват въпросните парцели, изясни Дончев.

Припомняме, тази заран Габрово осъмна под полицейска защита поради среднощната ескалация на напрежението, подбудено от побой над продавач в магазин от трима мъже от ромски генезис.
 Ситуацията в Габрово е овладяна, твърди Каракачанов
Ситуацията в Габрово е овладяна, твърди Каракачанов

Няма политическо вмешателство в недоволството на хората

Заради случая в Министерския съвет беше свикана изключителна среща от министъра на защитата Красимир Каракачанов. На нея той съобщи, че по места властта не си прави работата, само че увери, че обстановката в Габрово е овладяна.

По-късно пък водачът на " Воля " Веселин Марешки изрази мнение, че абсурдът в Габрово е инсценировка , с цел да се вдигне " позасъхналият " рейтинг на Каракачанов. Той настоя военният министър да се извини на целия български народ.

По мотив техните изявления вицепремиерът Дончев бе безапелационен, че прехвърлянето на отговорност сред другите типове управляващи не е добра политика.

Според него всички институции на централната държавна власт би трябвало да работят дружно - както Министерството на вътрешните работи, по този начин и обществените служби, локалната власт, прокуратурата и съдът.
 Марешки упреква концепцията за циганизация на Каракачанов в разпасване на ромите
Марешки упреква концепцията за циганизация на Каракачанов в разпасване на ромите

Заиграването с роми поради изборите е национално изменничество и закононарушение

Голямата ни задача е да не позволяваме в обществото да се появява чувство, че някой има право да не съблюдава законите , уточни Дончев и добави, че гневът на хората в Габрово е подбуден точно от чувството, че някой има тази привилегия.

Според него с изключение на към този момент подхванатите ограничения е нужен и нов диалог по какъв начин би трябвало да тече интеграцията.

Българските жители имат равни права и никой не може да работи, все едно че законите не важат за него, безапелационен бе той.

Относно премахването на постройките Дончев посочи, че се събарят общински постройки, в които има заплаха да се самонастаняват лица и да възникне напрежение. Не всички от тях били населявани.
 Марешки желае Каракачанов да се извини за сцените в Габрово
Марешки желае Каракачанов да се извини за сцените в Габрово

Да си върви държавното управление, в случай че Каракачанов е толкоз значим за тях, отсече Марешки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР