Напрежение в Нова Загора тази вечер след убийството на 52-годишен

...
Напрежение в Нова Загора тази вечер след убийството на 52-годишен
Коментари Харесай

Напрежение в Нова Загора след убийството на мъж в магазин след направена забележка на клиент

Напрежение в Нова Загора довечера след убийството на 52-годишен мъж в денонощен магазин след направена забележка на клиент. Жертвата е брачен партньор на арбитър от Районния съд. Тази вечер стотици се събраха пред полицейското ръководство в града. Протестът прерасна в всеобщо неодобрение с искане за правдивост и оставки. Извършителят е арестуван, само че се оказа, че е обвинен и за други закононарушения. Инцидентът става към 01:00 часа след среднощ пред очите на фамилията на убития.

" Жертвата е направил забележка на обвиненото лице за това, че е вдигал звук в денонощен магазин, който се намира наоколо до общинския пазар на град Нова Загора. Това е бил мотивът за сдърпване сред тях, скарването, след което причинителя е извадил нож и е нанесъл към три прободни рани в горната част на тялото на потърпевшия. Това се случило в наличието на фамилията на убития – неговата брачна половинка и щерка ", съобщи прокурор Ваня Белева, представител на Окръжна прокуратура-Сливен.

Извършителят е 44-годишен, престъпно проявен. Работещите в магазина, в който е станал случая, описаха, че и различен път е създавал проблеми.

Пострадалият от съображения за сигурност не застана пред камерата ни, само че описа, че на 21 октомври, сред 3:00 и 4:00 часа сутринта, на път за работа е бил атакуван от същия причинител на същото място.

" Ще те заколя! Ще те заколя! В същия миг си вади ножа и ме ръга в дясното бедро. След това още три пъти в лявото ме ръгна ", описа потърпевшият Стефан Стефанов.

Баща му изиска заслужено наказване за причинителя.

" Искаме правдивост, желаеме да не остане безнаказан. Искам да си получи това, което е заслужил. Всеки ден пребивавам с мисълта, че синът ми е починал! ", сподели още Живко Желязков, татко на потърпевшия.

Днес Окръжна прокуратура Сливен образува досъдебно произвеждане против 44-годишния нападател и му повдигна обвиняване за опит за ликвидиране.

В Нова Загора довечера се състоя митинг и бдение в памет на починалия техен съгражданин и брачен партньор на арбитър от Районния съд в Нова Загора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР