Напрежение в Мемфис след смъртта на чернокож мъж, който издъхна

...
Напрежение в Мемфис след смъртта на чернокож мъж, който издъхна
Коментари Харесай

Петима униформени с обвинения в убийство на чернокож в Мемфис

Напрежение в Мемфис след гибелта на негър мъж, който издъхна в болница, откакто петима служители на реда са го спрели за инспекция на пътя. Кадри от случката ще бъдат направени обществени, а съгласно околните на Тайър Никълс на тях ще се види ясно, че униформените пребиват до гибел 29-годишния мъж. Аутопсията също показвала, че причина за гибелта е тежък побой. Полицаите, които също са афроамериканци, към този момент са уволнени и са им повдигнати обвинявания в ликвидиране втора степен.

 
Действията на тези служители на реда са ужасни и никой, даже униформените, не могат да бъдат над закона. Ще създадем всичко по силите ни това да не се случва още веднъж.
Джим Стрикланд, кмет на Мемфис

Според юристи публикуването на видеозаписа би могло да докара до ескалация на напрежението.

 
За моя клиент е просто съкрушително, че е упрекнат в ликвидиране на човек, като се има поради, че е отдал живота си да пази обществото, да брани хората.
Блейк Балин, юрист на Десмънд Милс

Вече се провеждат митинги в Мемфис, а управляващите са мобилизирали всички екипи за справяне с възможна ескалация на напрежението. Петимата служители на реда са били част от екип наименуван Скорпион, който се е занимавал с улична престъпност във високо рискови региони на Мемфис. Започнато е следствие на целия екип, както и на други отдели на полицията в града.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР