Напрежение в благоевградското село Долно Осеново след заплахи за физическа

...
Напрежение в благоевградското село Долно Осеново след заплахи за физическа
Коментари Харесай

Заплахи за физическа саморазправа в секцията в село Долно Осеново

Напрежение в благоевградското село Долно Осеново след закани за физическа кавга с ръководител и членове на секционните комисии. Агресията ескалира поради всеобщи случаи на придружители, които показвали на възрастните хора по какъв начин и за кого да гласоподават. На два пъти се наложи интервенция на полицията.

5 са подадените сигнали до РИК в Благоевград за придружителите, които са показвали за коя политическа партия да гласоподават хората. От рано сутринта е засилено и полицейското наличие в региона. Полицаите са реагирали на няколко сигнала във връзка със опасност за физическа разпра с членове на СИК.

Напрежението зародило още при започване на изборния ден. Членове на секционни комисии открили, че огромна част от хората идвали с придружители, без да имат потребност от такива. След като се създали забележки и се пробвали да вкарат ред последвали закани от придружителите.

" Първо започнаха с напън, устен, по-късно и откровени закани, събаряне на картите. Обвиняване на нас, че ние саботираме изборния ден ", сподели Иван Маслянков, ръководител на 13 СИК с. Долно Осеново.

Сред отправените закани имало и такива за физическа разпра.

" Каза, че никой не знае по кое време и дали ще се прибере тази вечер с колата или ще се прибере със строшен крайник или ръка ", сподели Ина Маслянкова - член на 12 СИК село Долно Осеново.

От Районната изборна комисия са получили сигнал за случая в село Долно Осеново и следва да се произнесат с решение до края на изборния ден.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР