Напрежение на автомагистрала Струма, след като шофьор на автомобил с

...
Напрежение на автомагистрала Струма, след като шофьор на автомобил с
Коментари Харесай

Румънски шофьор опита да пробие веригата от протестиращи на “Струма“

Напрежение на автомагистрала " Струма ", откакто водач на автомобил с румънска регистрация опита да пробие веригата от протестиращи миньори и чиновници в Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”.
Прочетете още
Въпреки, че протестиращите пускат колите поетапно, румънският лидер опита да изпревари част от колите пред него и навлезе в платното с хората.

До случай не се стигна. Ситуацията беше овладяна от полицията и не се стигна до конфликт, съобщи БНТ.

На няколко места на автомагистрала " Струма " сред Благоевград и Перник се образуваха големи тапи. Работещи в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ затвориха аутобана сутринта, както и няколко места в региона на Дупница и пътен възел " Бинека “, с. Бобошево и Дяково и Бобошево.

Протестът е против териториалния проект за обективен преход и отпадането на дата 2026 за затваряне на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “. Според протестиращите това ще остави стотици хора от Бобов дол и прилежащите общини без прехранване.

Към този миг са блокирани и Проходът на републиката, пътят Русе - Свиленград в региона на Гълъбово, изходът на Стара Загора, посока Автомагистрала " Тракия ", както и Подбалканският път край Гурково.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР