Напрежение между институциите и нови протести срещу обвинител номер едно

...
Напрежение между институциите и нови протести срещу обвинител номер едно
Коментари Харесай

Спецакция в МВР: Висш полицай с обвинение за участие в организирана престъпна група

Напрежение сред институциите и нови митинги против обвинител номер едно Иван Гешев. Всичко това след спецакцията на прокуратурата в Министерство на вътрешните работи.

Вече е повдигнато обвиняване на висшия служител на реда от основната дирекция " Национална полиция ", който беше арестуван нощес. Той е разследван за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на културно-исторически полезности и пране на пари.

Снимка: bTV

Разследването против Ангел Папалезов е за присъединяване в незаконна група, която е държала антики, изпирала е пари и е направила закононарушения против правораздаването.

Снощи прокурори са обискирали кабинета му в Министерство на вътрешните работи и къщата му в село Войнеговци. Папалезов не е задържан, а екипът ни се свърза с него.

Снимка: bTV
„ Обръщайте се към пресцентъра на министерството. Те ще решат каква информация да дадат по случая. Ситуацията не е доста приятна “, сподели Папалезов и отхвърли да разяснява обстановката с обвиняването.

Разследващите подозират, че висшият служител на реда е обвързван с Васил Божков. Хазартния предприемач, колекционер и политически водач, който също е с обвинявания и е в Дубай разяснява в обществените мрежи.

„ Преследват служител на реда, завеждащ отдела за битка с трафика на културно завещание. Не знам какво е разкрил, само че трафикантите, опитващи се да продадат най-ценното от сбирката ми, за следващ път употребяват прокуратурата като бухалка. Искат да си заметат следите. Няма да стане “, съобщи Божков във „ Facebook “ профила си.



Вътрешният министър Бойко Рашков приказва пред bird.bg.

„ Приемам съществено обстановката. Тя съдържа доста паника, тъй като прокуратурата към този момент намерено се намеси в политическата битка и напълно намерено застана на тези, на които българския народ не им гласоподава доверие на последните избори... Тъй като Бойко Борисов не може да въздейства, прокуратурата заема сякаш неговото място в тази битка “, сподели служебният вътрешен министър пред изданието.

От държавното обвиняване отвърнаха.

„ Не ме карайте да разясня неистинен изказвания, изказани от политическо лице в предизборна конюнктура. Прокуратурата не може да спре да работи, тъй като на някой не му харесва. Прокуратурата прецизно съблюдава закона и чака взаимоотношение от всички правоохранителни органи, тъй като това е в полза на всички българи. Прокуратурата няма да разреши да бъде въвлечена в политически борби “, съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

След акцията Иван Гешев се срещна с новите шефове на ДАНС и ГДБОП, а по-късно предложения на работна среща и вътрешния министър Бойко Рашков.

По-късно от спецпрокуратурата оповестиха, че са открити монети, мемоари и други материални доказателства при претършуване на служебния кабинет на Папалезов.

Само за една от монетите, да вземем за пример, е посочена цена 3400 евро. Предстои прокуратурата да назначи експертиза за произхода им, допълват от държавното обвиняване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР